Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Opnieuw in het "Medisch Bolwerk"

Een lange gang, die men met enige moeite ook als "boulevard" of "avenue" zou kunnen kenschetsen en die men zelfs "medische boulevard" zou kunnen noemen, zoals men aan het Tilburgse Elisabeth Ziekenhuis wellicht terecht de naam "Medisch Bolwerk" zou kunnen toekennen, vormt als het ware de toegang tot het ziekenhuis. Zij wordt geflankeerd door de diverse voorzieningen waarop men in nood, ziekte of gezondheid een beroep kan doen, zoals daar zijn: een lingeriewinkel, een restaurant, een zaak met variabele artikelen zoals knuffelbeesten voor de kleinsten, boeken en tijdschriften, een kapper, een pruikenzaak en nog veel meer. De verpleegafdelingen op de hoger gelegen etages "houden zich schuil" voor oog en oor van de argeloze bezoeker en hiertoe heeft men slechts toegang als patiënt of bezoeker.
Op een winterse dag moest ik me toevertrouwen aan de machine, die nauwgezet en meedogenloos elke millimeter van het borstweefsel fotografeert en registreert.

Ik sta te wankelen voor het apparaat terwijl een verpleegkundige in wit uniform het zachte, kwetsbare vlees dat voor andere doeleinden bestemd is hardhandig spreidt op de metalen plaat die het even later zal samendrukken.

De volgende dag zal ik vernemen of de dodelijke ziekte de sieraden van mijn vrouwelijkheid al heeft aangetast.....

Schrijver: I.Broeckx
Inzender: C.C.M BROECKX, 16 december 2022


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.5 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)