Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een bibliothecair verleden

Eens bevatte een statig en kapitaal pand, dat echter haast onopgemerkt onderdeel uitmaakte van de huizenrij in onze Willem II straat een bibliotheek, namelijk onze stedelijke gewaardeerde bibliotheek en in vroege jaren, toen nauwelijks nog een helder bewustzijn van mens, wereld en werkelijkheid of van mijn nakende toekomst mijn geest bezette, bezighield dan wel verlichtte, snuffelde ik daar weleens rond, zo herinner ik mij vagelijk, tussen de rijen boeken die zich aaneensloten als de gelederen van een leger te velde.

De "opvolger" van deze stedelijke bibliotheek bevond zich aan het Koningsplein. Een monumentale trap doorsneed het gebouw en deze verdeelde het in twee compartimenten of gedeelten. Ik kwam er vaak.

De apotheose van het "gebeuren" die absoluut de kroon spant in onze stad vormt echter onze inmiddels befaamde en tot in New York bekende LocHal met al haar fameuze voorzieningen, haar duizenden boeken en haar majestueuze, onovertroffen inrichting en aankleding die uitnodigen tot frequente bezoeken

Schrijver: I.Broeckx
14 januari 2023


Geplaatst in de categorie: woonoord

5.0 met 1 stemmen 31Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)