Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Spoken

Vroeger was alles beter en de techniek staat voor niets, zolang er geen storingen zijn. Dat geldt ook voor deze mooie site en de aanverwante dichterssite. Er zijn in dat opzicht de laatste tijd een aantal zaken die mij als gebruiker, schrijver en lezer, ongemak en zelfs irritatie opleveren. Met een verlangen naar hoe het ooit was. Want toen waren naar mijn mening een aantal dingen toch net even iets beter geregeld.

Zo kon je 'vroeger' op de naam van een schrijver klikken of diens biografie, en dan kon je alle schrijfsels van diens hand vinden in een lijst onder elkaar. Was de lijst aan een nieuwe pagina toe dan klikte je gewoon verder en kreeg je de overige inzendingen van dezelfde schrijver. Nu gaat dat hooguit één keer goed en daarna verschijnen willekeurige inzendingen van meer schrijvers. Hoogst merkwaardig en zeer irritant voor de gebruikers van de site. Dit euvel bestaat al enige tijd, een jaar of twee, en ik kan er niet aan wennen.

Ook het feit dat je onbeperkt kunt stemmen op een inzending, schiet zijn hele doel van de waardering voorbij. Om persoonlijke redenen die met de inzending zelf vaak niets te maken hebben, blijft een vinger geregeld op een hoge 5 ster waardering of op een 1 ster lage waardering hangen. Waardoor bij een 3 keer gelezen inzending 30 waarderingen kunnen staan. Het maakt het hele waarderingssysteem volkomen ongeloofwaardig. Of we terug moeten naar 'vroeger', toen men alleen kon stemmen door in te loggen met 1 stem per ingelogd account, geen idee of dat wijs is, want niet iedere lezer heeft een account of wil er een maken. Maar hoe het nu gaat, is weinig zinvol. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de laatste tijd om middernacht de teller van het aantal weergaven bij een willekeurig (?) aantal inzendingen op nul wordt gezet. Zéér vreemd...

Tot slot konden we 'vroeger' al onze eigen inzendingen als schrijver in één document downloaden vanuit ons eigen account. Dat vond ik een mooie service van de site die ik al een aantal jaren nu mis.

Er zullen ongetwijfeld redenen zijn geweest voor de technische aanpassingen de afgelopen jaren. Maar met respectvolle terugblik moet ik constateren dat niet elke verandering een verbetering was. Mocht daar nog opnieuw naar gekeken kunnen worden, dan zal mijn dank, als vaste schrijver en lezer van deze site, groot zijn.

Bij deze het verzoek aan onze wijze redactie om het bovenstaande door te geven aan de technische ondersteuning van deze mooie site met zoveel gewaardeerde inzendingen, die het verdienen dat hier opnieuw naar gekeken wordt.

Ik heb deze hartenkreet ook verzonden naar de redactie van de aanverwante dichterssite, vergezeld van onderstaand gedichtje. Zie de link voor reacties daar.

--- --- ---

Spoken

Er zwerven vreemde spoken
Op deze dichterssite
Ze stelen aantal weergaven
De zware en de light

Ik heb er een betrapt
Het gebeurt om middernacht
Op de teller stond een 0
Daarvóór stond er nog 8

Ik dacht er zal een storing zijn
Het komt wel weer terug
Maar ze komen niet vanzelf
Niet langzaam, ook niet vlug

Nu staan gedichten op een nul
Met stemmen op een zeven
Dat komt niet door magie van mij
Maar spoken die hier zweven!

... Illustratie afkomstig van wikimedia commons. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Sp%C3%B6ke%2C_av_alers.png ...


Zie ook: https://www.gedichten.nl/...kreten/hartenkreet/271755.html

Schrijver: Gabriëla Mommers, 18 januari 2023


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.2 met 38 stemmen 294Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 januari 2023
@Günter: Wat leuk om van jou te horen! Ik herinner me nog goed hoe positief jij reageerde op mijn eerste korte verhalen hier. Daar was ik heel blij mee, gezien jouw eigen schrijverstalent. Het gaf goede moed om verder te schrijven en dat heb ik in wisselende mate een aantal jaren gedaan. De afgelopen jaren schreef ik minder, meestal alleen wat kleine gedichtjes. Teveel andere zaken die mijn volle aandacht vroegen. Maar ik probeer nu de draad weer op te pakken. Zul je net zien dat er dan opeens rare technische dingen gebeuren hier. Dat heb ik weer, altijd reuring! Kan er ooit iets normaal gaan? Ach, normaal zou ook maar saai zijn. Maar soms is dat wel fijn. Want een zekere rust is ook nodig om alles wat van binnen borrelt op papier te krijgen. Nouja, er zijn ergere dingen dan gestolen weergaven, maar irritant is het wel. Laten we ons maar op de inhoud richten. We hebben mooie uitwisselingen van gedachten gehad over de inhoud van proza hier, zoals over het door jouw geschreven 'Versteende emoties'. Dat zijn herinneringen om te koesteren. Ik heb de draad weer opgepakt van een verhaal dat ik offline aan het schrijven ben. Ik ga mijn best doen ook hier wat schrijfsels van mijn hand weer te delen. Jouw reacties lees ik nog immer graag!

@Karel: Ben het met jou eens dat schrijven op zich niet om waarderingen gaat, maar dat het wel bemoedigend werkt te zien dat men in ieder geval gelezen wordt. Waarom zou je anders je schrijfsels hier delen, als niemand ze lezen zou. Dus ik hoop dat ze de storing van de weergaven snel kunnen reparen. Wat ik zie op meerdere tabbladen op beide sites is, dat er rond de datum van 12 januari iets mis is gegaan. Inzendingen van vóór die datum krijgen klokslag middernacht het aantal weergaven terug van 11 of 12 januari. Iedere nacht weer, sinds 12 januari dus. Inzendingen van ná 12 januari krijgen klokslag middernacht allemaal 0 weergaven. Iedere nacht weer. Het maakt niet uit hoeveel weergaven die dag op de teller stonden. Dit betekent dat alle weergaven op de site sinds 12 januari opgegeten worden door het middernachtspook. Zo zullen we de technische storing maar noemen. Hopelijk kan dat spook gebusterd worden door de technische ondersteuning van de sites. Dan hebben we als schrijvers weer het gevoel gelezen te worden. Want als we niet gelezen worden, waarom zouden we dan onze pennevruchten nog insturen? Zowel het aantal weergaven, als ook de waarderingen in sterren en de reacties, zijn allemaal bemoedigend voor de beginnende of vastgelopen schrijver. Nieuw talent wordt gestimuleerd. Writersblocks worden doorbroken. Ik hoop dat de technische ondersteuning de waarde voor de sites gaat zien van deze waarderingstools. En dat we elkaar hier nog lange tijd als schrijvers en lezers mogen ontmoeten.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
21 januari 2023
Email:
agschulzziggo.nl
Ben verguld met de onverwachte reactie van Karel de Jong. Hoe zou ik hem niet meer herkennen na zijn, voor mij als een warme douche aanvoelende, op 28 september 2019 onder mijn laatste inzending geplaatste laudatio als reactie. Ik zie altijd reikhalzend uit naar een column van zijn hand en heb ook opgemerkt, dat hij zo af en toe bezig is op de redactionele mededelingen-pagina. Het ga je goed; hetzelfde wens ik een ieder toe/ die onze sites mei zijn/haar inzendingen een goed hart toedraagt.
Naam:
Karel Jong
Datum:
20 januari 2023
Eens met Gabriela en Gunter. Al blijf ik de site trouw. Gunter herkent mij wellicht niet meer. Maar ik herinner mij hem en Gabriela als zeer leesbare inzenders. Inderdaad, zolang bivakkeer ik hier al met bijdragen. Misschien dat de gewaarde redactie een korte toelichting op de site plaatst over de actuele situatie en zodoende een reactie geeft op beide inzendingen. Ik vind de site waardevol genoeg om ook voor een volhoudende club schrijvers in stand te blijven. Overigens krijg ik de indruk dat maar zeer beperkt gestemd wordt, even los van de onbeperktheid van dat stemmen. Sowieso heeft dat beoordelen een relatieve betekenis. Vroeger kwam nogal eens voor dat uit plagerij of erger een op zich goede bijdrage naar beneden werd 'gestemd'. Jammer blijft dat de teller raar doet en alles naar minimale views draait. Volgens Gabriela gebeurt dat 's nachts. Dat weet ik (nog) niet. Maar nu is er geen enkele rangorde meer in de bijdragen, terwijl schrijvers, althans ik, nog steeds waarderen dat er enig effect vanwege hun schrijfsels is. In die zin kan de site ook als bemoediging dienen voor (amateur)schrijvers. Of soms als opbouwende kritiek ter lering. Of- en dat gebeurt nauwelijks meer- ter discussie. Dat mag best scherp zijn, zo ook kan strikt persoonlijke kritiek op een bijdrage soms niet leuk zijn. Maar dat is, lijkt mij, de consequentie van het publiceren in het openbaar.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
19 januari 2023
Beste Gabriëla Mommers,
Ik zie in mijn verbeelding menige wenkbrauwen omhoog gaan bij de geachte schrijvers en schrijfsters dir zich wellicht nog vaag kunnen herinneren, dat ik op 27 september 2019, na 14 jaar op deze mooie sites mijn bijdrage heb mogen leveren, ermee ben gestopt. Door mijn geringe gezichtsvermogen (totaal slechts 40%) was verdere activiteit schier onmogelijk. Ben nu inmiddels bijna 88 jaar oud en heb het gevoel, alsof ik deze reactie als een steenhouwer met hamer en bijtel tik: Met de rechter middelvinger de letters intoetsen die ik met de leesloep in mijn linkerhand opzoek; het geheel wordt ondersteund door het licht van een felle ledlamp op mijn toetenbord gericht. Excuus voor de lange inleiding!
Aangezien ik tracht zoveel mogelijk de inzendingen bij te houden deel ik sommige van jouw waarnemingen. Ben oprecht verbaasd, dat men blijkbaar de blokkade tegen het meervoudig toekennen van een waarderingscijfer heeft opgeheven. Heb dit uiteraard uit nieuwsgierigheid getest en inderdaad: men kan iemands bijdrage zo maar torenhoog in de top 3000 stemmen. Onbegrijpelijk. Een test om álle inzendingen van een auteur op een rij te krijgen werkt bij mij nog als vanouds: d.m.v. het aanklikken van de cursieve auteursnaam onder een inzending.
Mij valt nu pas op, dat ook jij een poosje niet op de site hebt gepubliceerd en dat is slordig van mij, want ik lees jouw inzendingen graag. Zo mis ik eveneens Fred en vooral ook Joke, van welke personen ik hoop, dat ze nog gezond zijn. Na de corona-pandemieën mag je blij zijn dat we met zeer velen buiten schot zijn gebleven, alle, soms ook pijnlijke ongemakken, die bij het ouder worden horen, niet meegeteld.
Ik hoop, dat je onze sites trouw blijft en ook in de toekomst meer inzendingen van je te mogen lezen.
Deze met moeite tot stand gekomen reactie mag je zien dooreen bril van CoolBlue: “Allrs voor een glimlach”. ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)