Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Navelstaren

‘Landgenoten, welkom op deze persconferentie die u op dit ogenblik live kunt bijwonen op de radio, televisie en internet. De reden dat ik, uw president van dit prachtige land, mij tot u richt, is mijn grote bezorgdheid aangaande alle langdurige, gewelddadige conflicten tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Onze economie lijdt daar enorm onder en dat is op den duur rampzalig. De economie is de levensader van onze samenleving, de navel van onze samenleving. Daarom heb ik tot de hiernavolgende radicale maatregel besloten.
Vanaf heden worden er nog slechts vier bevolkingsgroepen toegestaan. Deze groepen zijn gerelateerd aan de navel. Ieder mens, behalve Adam en Eva, hééft een navel. Wat dat betreft zijn we allemaal gelijk. Niemand kan zich laten voorstaan op zijn navel. Niemand heeft er enige invloed op gehad hoe zijn of haar navel zich ontwikkeld heeft. Daarom is het de meest rechtvaardige basis voor een nieuwe samenleving.
Er bestaan vier soorten navels.
De meest voorkomende is de ‘innie’. Daarbij moet u denken aan een ovale tot ronde holte. Groot, klein, diep, ondiep, maakt niet uit. Mensen met dit type navel gaan werken bij financiële instellingen, zoals de belastingen en banken. Uiteindelijk komen al de ‘innies’ in het centrum van het land te wonen.
Een volgend type navel is ‘de outie’. Dit zijn mensen met een uitstekende navel, in de zin van ‘vooruitsteken’. Deze mensen hebben een open en pro-actief karakter en zijn zeer geschikt in bestuurlijke en leidinggevende functies, alsmede in de zorg en horeca. Zij zullen de randen van het land gaan bewonen.
Het derde naveltype is het ‘knoopje’. Mensen met een ‘knoopje’ worden te werk gesteld in de minder goed betaalde beroepen. Zij zijn uitstekend in staat de eindjes aan elkaar te knopen. Denk hierbij aan vuilnisophalers, fabrieksarbeiders, chauffeurs, militairen, politie. Ook een ‘vak’ als kunstenaar, acteur en muzikant zijn mogelijkheden voor de ‘knoopjes’. Hun woonplek wordt het plateau in het oosten van het land.
Er rest nog één naveltype: het ‘bolletje’. Dit zijn de denkers, die het onderwijs gaan verzorgen, in de wetenschap terechtkomen en aangesteld zullen worden in denktanks, die zich bezig gaan houden met de grote problemen van het land: milieu, immigratie, de kloof tussen arm en rijk en de gezondheidszorg. Het kan niet anders dan dat de ‘bolletjes’ gaan wonen in de hiervoor niet-genoemde gebieden.
Dit wordt een mega-operatie waarvoor we tien jaar uittrekken. Ik ben me er bewust van dat ik veel van u vraag. De meesten van u moeten zich omscholen, verhuizen en hun leven totaal anders inrichten. De kosten die u hiervoor zult moeten maken, worden door de overheid vergoed. Wie zich niet kan verenigen met deze regeringsplannen, krijgt hulp om te emigreren. Degenen die ervoor kiezen te blijven, kunnen rekenen op vrede, stabiliteit, duidelijkheid en welvaart.
Gebruikt u de komende dagen om deze informatie tot u te laten doordringen. Bekijk uw navel en anticipeer op de toekomst. Bedenk daarbij dat voor degenen die getrouwd zijn of geregistreerd samenwonen, bij de toewijzing van het woongebied, het naveltype van de vrouw bepalend is. De partner van een ‘outie’ komt als hijzelf bijvoorbeeld een ‘knoopje’ heeft, gewoon in het gebied van de ‘outies’ te wonen. Hiermee is de variëteit van de bewoners in een gebied gewaarborgd.
Ik dank u voor uw aandacht en wens u een prettige voortzetting van de avond toe.’

Schrijver: Jan Schuuring, 14 maart 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 1 stemmen 27Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)