Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ontmoeting bij "De Caroussel" aan de Schouwburgpromenade

Ik kwam aanstrompelen vanaf de verre bushalte aan de Bredaseweg met een geblesseerd en pijnlijk linkerbeen langs panden van gevestigde notabelen. Ik bereikte tenslotte het terras van Café-Restaurant "De Carrousel" aan de Schouwburgpromenade. Ik mocht aanschuiven aan haar tafeltje.

Ze bezat een vervallen maar nog altijd herkenbare schoonheid. Zij was getooid met sierlijke oorbellen en dubbele zilveren ringen en meende kennelijk tekenen van een verstandelijke beperking bij me waar te nemen toen ze vroeg of ik van "Amarant" kwam. We kwamen te praten over de algemeen geliefde onderwerpen zoals daar zijn: het weer, het vakantiegeld en niet te vergeten de razend voorbij snellende tijd. Mevrouw verklaarde vijfenzeventig te zijn maar in ons gesprek volgden geen toch te veronderstellen bekentenissen over een mogelijk turbulent of eventueel getormenteerd verleden of over de gebeurtenissen en wapenfeiten die haar leven getekend hebben.

Toen ik verklaard had op te willen stappen pakte mevrouw de portie frites op haar bord in in een servet. Ze verklaarde dit te willen reserveren voor de kraaien in haar tuin die, zoals ze beweerde, elkaar daar graag om zouden willen bevechten. Beladen door verdriet dat zich als het ware onbeschaamd in me opstapelde aanvaardde ik mijn terugweg naar huis.....

Schrijver: I.Broeckx
5 juni 2023


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 2 stemmen 100Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)