Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lees ingezonden verhalen, voeg zelf een verhaal toe

Laatst geselecteerde verhaal (nr. 7.057):

Regen?

Vol verwachting klopt ons hart, verlangend naar het beloofde vocht en de dreigende wolken vanmorgen gluur ik naar de buienradar, want tja dat is bij uitstek de juiste manier om erachter te komen in welke outfit je jezelf moet steken voor je de deur uitgaat.

Een paar dagen is het zo warm, oh heerlijkheid na die talloze dagen dat we allemaal klaagden- wat is het koud wat is het nat, ik wil de zon! En dan komt de zon, verpletterend ook nog, warm, jazeker wel en oei wat staan de plantjes te schreeuwen om vocht? Vol verwachting klopt ons hart, wanneer de grijze partij in aankomst zijnde wolken steeds naderbij komen.

Man vraagt: wanneer en ik zeg, kijkend op de radar zonet genoemd, elk moment! Tja, nog niet uitgesproken vallen de eerste druppels, eerlijk waar. Tellen had geen zin, want het stopte eerder dan het begonnen was. Maar: de grijze lucht beloofde veel meer en zo, zaten we te wachten met open deuren en ramen…

Een lieverd op afstand, wonend in een andere provincie zei: de regenton is leeg…ik zeg- wacht maar er komt regen jouw kant op, immers zag ik op de radar..,juist!
Het volgende buitje mocht geen naam hebben, maar- even later viel er wel een lollig buitje, de blaadjes van de planten lieten weten in hun nopjes te zijn….maar even snel als de bui begon, stopte ie er ook mee…

Straks valt er nog wel wat…maar neen, dat was teveel verwacht.
De lieverd in de andere provincie zei: er zit twee centimeter in de regenton….mijn antwoord?
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert….

... Droogte ...

Schrijver: An Terlouw, 16 mei 2022


Geplaatst in de categorie: natuur

2.7 met 7 stemmen 31Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)