Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Later is allang begonnen

Column Wordt Gevolgd

LATER IS ALLANG BEGONNEN

Later is allang begonnen is een liedje van het Klein Orkest, met Harry Jekkers als zanger die later cabaretier is geworden. Levend voor morgen raak je nu je toekomst kwijt, is de volgende regel. Ik draaide het liedje altijd in het weiland samen met mijn eerste liefde. Het leven had nog vele beloftes en ik zat veilig op school en was gelukkig. Wat ik met mijn leven wilde doen, daar had ik geen idee van. Toen al leek huisje, boompje, beestje mij genoeg. Dat het anders is gelopen heb ik altijd al voorvoeld. Ik was nu eenmaal anders dan anderen en ben dat nog steeds, maar dat zijn er ook zo velen reeds.
Mijn vriend de kunstschilder had misschien nog willen vliegen of een wereldreis maken. We weten niet wat we met het leven aanmoeten. Ook een reden om naar een klooster te gaan of op zoek naar jezelf. Ik heb genoeg gezocht en niets gevonden. Ik hoor bij moeder en moet voor mezelf zorgen, dat is het. Niet meer maar ook niet minder. Ik ben naar school gegaan, heb alle boeken gelezen, heb van het leven genoten en ben ziek geweest. Het liefst doe ik het rustig aan. Ik had ook een poster van sigarettenreclame, waarop stond: “Vandaag doe ik waar ik zin in heb, Niets”. De een werkt zich een zich slag in de rondte en de ander heeft niets te doen, zo is het ook nog een keer. Maar ook de dieren doen niet zoveel en veel mensen houden van vakantie om de stress tenminste eenmaal per jaar even te vergeten. Wat je met je leven moet weet bijna niemand, het komt zoals het komt.

Later is voor mij nu begonnen. Ik begin de dag met een stukje te schrijven, straks komt Jan voor een praatje. Ik wacht maar weet niet waarop. Doe maar gewoon, dan ben je al gek genoeg, was ook zo’n zin uit het verleden. Eens zal ik sterven maar daar laat ik het leven niet door bederven. Laat je niet voortijdig kisten, nog zo’n mooie zin van het Klein Orkest. Het is leuke muziek met gevatte teksten. Ik krijg weer zin in om er een leuke dag van te maken en de grijze winterdag van gisteren te vergeten. Ooit wordt het weer voorjaar.

Schrijver: Foppe Oostenbrug, 30 jan. 2006


Geplaatst in de categorie: taal

3,5 met 4 stemmen 867Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)