Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gebakken Apotheek

Ik lust geen vlees dus ben ik vegetariër.
Meestal kijken mensen eerst omlaag als ik ze vertel dat ik geen vlees eet. Dan verwachten ze wollen sokken. Geitenwol om precies te zijn. Dus wordt het nog verwarrender als ik dan helemaal geen sokken draag. Kan ik ook al niet tegen. Dat gejeuk aan mijn voeten irriteert te veel.
Niets extreems dus.Ik lust gewoon geen vlees. Wat ik dan wel moet eten is voor mij jarenlang een probleem geweest. In het begin at ik alleen eieren maar toen ik te veel op een verknipte kip ging lijken stopte ik daarmee.

Nu zijn er allerlei soorten vleesvervangers. Wel eens gegeten? Als je er één hebt gehad kun je het daar wel bij laten want de rest smaakt hetzelfde. Stel je een schoenzool voor die zes jaar in een vuilniscontainer heeft liggen rotten en vervolgens binnen 3 minuten in een magnetron op smaak is gemaakt. Strooi er een soja-extract overheen en zie daar je vleesvervanger. Albert Heijn en consorten doen er goede zaken mee.

Als ze het daar nou bij gelaten hadden, had ik er mee kunnen leven. Maar nee hoor; ze hebben die schoenzolen ook nog de nepsmaak van vlees gegeven. En daar gaat het mij nou juist om. Ik lust geen vlees vanwege de smaak en dan gaan die halve zolen van de vleesvervangende maffia die smaak juist imiteren!

Word je dan niet ziek als je geen vlees eet? is een vraag die ik veel hoor. Kom je dan niet teveel tekort aan vitamines en zo?
Vast wel! Daar zal mijn gediplomeerde gestoordheid wel vandaan komen maar toen ik gisteren las wat er allemaal in bijvoorbeeld een kip gespoten wordt als hij amper tien minuten uit het ei gekropen is vraag ik mij af of ik nou zo slechter af ben als vegetariër:
De krant praatte mij als volgt even bij:


In één inenting voor het leven krijgt de kip de volgende cocktail:
-infectueuze bronchitis
-pseudo vogelpest (zwellingen aan kop en hals)
-gumborro (aantasting immuunsysteem)
-TRT (luchtwegaandoening)
-Salmonella
-infectueuze laryngotracheitis
-trilziekte
-pokkendifterie
-vlekziekte

Ik zal er maar mee stoppen hoewel ik pas halverwege ben. Laat ik het er maar bij houden dat je geen kip op je bord krijgt maar een redelijk doorbakken apotheek.
Je vraagt je dan ook af waarom een kind nog ingeënt moet worden op jonge leeftijd.
Een portie kip lijkt me zo te zien meer dan voldoende.

Eigenlijk wilde ik dit boeiende relaas eindigen met een overzicht van alle medicijnen waar ze een koeienleven mee opleuken maar dat zal ik je maar besparen.
Gekkekoeienvirussen en vogelgriepvirussen trekken zich niets aan van al die inentingen want ze fladderen relaxed van dier naar dier.
En nu willen ze het pluimvee ook maar inenten tegen die vogelgriep. Moet kunnen, als je van je kippenhok toch al een eigentijdse chemische industrie maakt kan dat er ook nog wel bij.

Ik eet nog maar eens een vleesvervangende schoenzool. Om de verpakking te openen moet ik een soort draadje lostrekken. Lijkt verdacht veel op een veter..

Schrijver: Paco, 16 maart 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

3.6 met 5 stemmen 556Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)