Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Brits bellen

Ik nam de telefoon op. Een charmante jongedame, zo te horen. Of ze mij mocht bijpraten over het dichten van mijn dreigende pensioengat. Ogenblikje, juffrouw, dan kleed ik mij snel even uit.

Toen ik kort daarna de hoorn weer ter hand nam, had ze opgehangen. Ik snap er niets van, want in Engeland is dit de nieuwe mode. Naakt bellen. Eén op de drie Britten doet het af en toe. Tsja, Engeland staat bekend om meer dan zijn lelijke architectuur en de eigenaardige gewoonte om met z’n allen aan de verkeerde kant van de weg te rijden. Zo’n 40 procent van de Britse mannen en 27 procent van de vrouwen belt zo nu en dan zonder kleren aan. Naar ik aanneem, is het feit dat je door al die quasi-goedkope telefoonaanbiedingen wordt uitgekleed niet de enige reden van dit rare gedrag.
Maar ik vind het knap ingewikkeld.

Ik hou wel van Brits. Ze hebben rare dingen die ze als ontbijt eten, ze zijn in het algemeen erg hartelijk en ze maken goede muziek. Dus ik draag in Nederland met graagte hun gedachtegoed uit. Maar het was wel wennen. Zeker toen ik vanmorgen tot de conclusie kwam dat de batterij van mijn mobieltje leeg was. Gelukkig vond ik op de Coolsingel een telefooncel. Snel uitgekleed, telefoonkaart erin, mee met oom agent. Brits bellen: die stomme smerissen hadden er nog nooit van gehoord.

Ach ja, je wilt trendsetter zijn in eigen land, en dat gaat dan niet zonder slag of stoot. Binnenkort eens even met Scarlet bellen. Effe vragen of die blonde stoot zich voortaan even helemáál kan uitkleden, als ze ons weer gouden bergen belooft. En proberen een dealtje te sluiten: dat als tegenprestatie die Beau van die mislukte nieuwe tv-zender dan al zijn kleren aanhoudt… Want zo’n studentikoze bal die zelfs zijn oerdegelijke HEMA-slip heeft laten zakken, dat lijkt me geen prettig gezicht. Vraagje: hoe bel je in hemelsnaam de Wegenwacht als je met pech staat, midden op de A4? Lijkt me geen fijn idee, want in een kapotte auto doet de verwarming het meestal ook niet meer.

Maar er zitten ook voordelen aan. Geheel ontkleed heb ik gisteren de Belastingtelefoon gebeld, met de vraag of er in verband met mijn aangifte nog wat viel af te trekken. Dat dan weer wel.

Schrijver: Driek Oplopers, 27 maart 2006


Geplaatst in de categorie: humor

2.4 met 5 stemmen 735Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)