Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Putjesscheppers (à la Jeroen van Merwijk)

Als je iemand vraagt: heb je wel eens van putjesscheppers gehoord? zegt iedereen, ja natuurlijk hebben we wel eens van putjesscheppers gehoord.
Wie heeft er nu nog nooit van putjesscheppers gehoord. Zeg nou zelf. Dat heeft toch iedereen. Putjesscheppers, nou ja!

Maar zeg nou eerlijk, wie van ons heeft ooit een putjesschepper gezien? Eerlijk zeggen. Wie? Nou daar staat u natuurlijk van te kijken, zeg nou zelf. Niemand van ons heeft ooit een putjesschepper gezien. Putjes, ja. Natuurlijk, putjes wél. En scheppen ook. Maar putjesscheppers?!

Wat we wel weten is dat putjesscheppers heel weinig verdienen, heel erg weinig. Ze hebben geen nagel om hun kont te krabben, zogezegd. Dat moeten ze met die schep doen, eventueel. Want jeuk zul je er ook wel van krijgen van die vieze putjes. Want dat zulke putjes vies zijn, dat weten we toch wel heel erg zeker. Eerlijk zeggen, heeft u wel eens een schone put gezien? Goed, toegegeven, we kijken niet elke dag in een put om te zien of die wel schoon is, maar we weten het toch bijna zeker: de meeste putjes zijn vies, heel erg vies. Daar zouden we toch eigenlijk putjesscheppers voor moeten hebben. Mannetjes met scheppen, die dan die putjes....

We leven toch eigenlijk wel in een heel vies land. Want zeg nou eerlijk: heeft u wel eens een putjesschepper gezien??

Schrijver: Rina van Dijk, 31 mrt. 2006


Geplaatst in de categorie: werk

2,0 met 7 stemmen 1.041Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Femmy
Datum:
2 apr. 2006
Schrijnend. En nee, de meesten, waaronder ik, staan daar niet bij stil.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)