Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

4

Ik heb een tik, eigenlijk is het een enorme afwijking, als ik ergens een getal zie staan moet ik altijd de cijfers, die dat getal vormen, bij elkaar optellen. Is de uitkomst 4, dan is het een goed getal, mijn gelukscijfer is namelijk 4. Dit in tegenstelling tot wat men op astrologisch vlak van dit cijfer vindt, daar zaait de 4 hel en verdoemenis. Op deze site heeft de 4 vaak een bijgelovige uitstraling, alsof men wil onderstrepen dat ratio en emotie niet samen kunnen gaan. Ik zeg u, er wordt een spelletje met u gespeeld. Door uw vrienden/collega's die aan u en eventueel anderen een reactie willen ontlokken. Misschien bent u onderwerp van een stelletje psychologen in Groningen, die zich zinloos verkneukelen om die domme dichter, die denkt dat ie schrijven kan. Of een professor aan het Erasmus, die van uw persoontje een project heeft gemaakt voor zijn studenten.

Het is niet leuk om een 4 te krijgen, behalve als u, net als ik, geluk ervaart bij het cijfer 4. Stylistisch gezien is het een prachtsymbool, een gelijkzijdige driehoek waarvan twee zijden zijn doorgetrokken, ik vraag me wel eens af welk genie dit heeft bedacht. Pure schoonheid in hoekige eenvoud !

Houding ten opzichte van de 4:
- negeren, zie het als een Geuzencijfer
- geef jezelf direct een 10, zul je de 4 nooit meer zien
- stuur maar door naar mij, elke 4 maakt mij blij

Schrijver: Fred, 10 apr. 2006


Geplaatst in de categorie: psychologie

-0,7 met 33 stemmen 873Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Wim Niesten
Datum:
24 jun. 2007
Email:
voorjouvanmijmsn.com
Soms ontvang ook ik voor een gedicht een 10 en
daarop een 4 !? Ik begrijp dat dan niet. Maar
met het lezen van jouw toelichting begrijp ik
nu dat ik het moet (laten) vieren.
Naam:
OnnO
Datum:
12 apr. 2006
Email:
Ik heb dit voor mezelf even laten vieren,maar ik ga je vanwege je spitsvondigheid voor dit stukje slechts een 10 geven. Sorry, als ik hiermee de cyclus verpest heb.
Naam:
Rina
Datum:
12 apr. 2006
Hier is een wiskundige aan het werk geweest. Toppie.
Naam:
Christien Damman
Datum:
11 apr. 2006
Email:
c.a.j.dammanhome.nl
'Dit in tegenstelling tot wat men op astrologisch vlak van dit cijfer vindt, daar zaait de 4 hel en verdoemenis'.
Ik weet niet waar of uit welk boek jij dit hebt Fred, maar ik als prakizerend astrologe ben dit nog nooit tegen gekomen. Grote duim?
Naam:
Günter Schulz
Datum:
11 apr. 2006
Email:
ag.schulztiscali.nl
Ik snap de pointe, Fred. Zonder spelbederver te willen zijn, heb ik in mijn enthousiasme twee vieren bijelkaar opgeteld - het waarderingscijfer (?!?) werd dus een eindeloze lus. Dat maak ik niet gemakkelijk meer ongedaan. Gij zult het mij vast niet euvel duiden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)