Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De knipoog van Maria Magdalena

Haar verleden is een schandvlek. Zij volgt de geknakte zoon in een wolk van mirre naar de stad, het kruis op de berg, het graf. In de bijbel valt haar naam als een kuise vloek. Als de klepel de buik van de klok slaat stormt ze binnen en vliegt hem om de nek en spartelt aan zijn voeten, de boetvaardige hoer die zijn wreven kust en droogt met losse, lange haren, een zijden gordijn dat over haar tepels golft. Door een scheur in het gewaad, de aanzet van een borst. Ze zalft zijn zolen, haar afkomst is een vraag. Waarom staat zij daar te sidderen in een grot, waarom zwerft ze met schokkende schouders, snikkend in de dauw? Hij gomt de schuld uit haar schoot. Zij lonkt naar de zonde en bezweert ze met een smachtende, opwaartse blik. De meester graait in zijn broekzak. Het bloed jeukt in de steilte van zijn lid.

Schrijver: Wim Veen, 17 april 2006


Geplaatst in de categorie: religie

2.8 met 13 stemmen 602Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Wimper
Datum:
22 mei 2006
Email:
wim.vandeleenetelenet.be
Naar aanleiding van een kwade reactie, wil ik graag het volgende kwijt:

Het is ieders goed recht om zich vast te houden aan de Bijbel, zoals het mijn goed recht is om daarvan af te wijken.

Zelfs de bijbel laat over Maria Magdalena weinig los. Zo blijf je het raadsel voeden. Was zij een hoer of de vrouw van Jezus? Dat is de vraag die na het verschijnen van de Da Vinci Code werd aangezwengeld. De Da Vinci Code berust op het onderzoek van Baigent en Gardner, in Het Heilige Bloed, de Heilige Graal. Dit zijn geen prutsers maar wetenschappers die in de verborgen archieven van kloosters doken, in de kelders van het Vaticaan. Zo lijkt er meer en meer op dat zij een geheim huwelijk hadden en ja, zelfs nazaten.
Meer nog, deze afstammelingen werden vervolgd.

Dit staat natuurlijk NIET in de bijbel, omdat het is geknipt.

Ik zuig dit niet uit mijn duim.
De bijbel is door de eeuwen heen bewerkt, vertaald en dus ook hier en daar vertekend.

Ik heb eerbied voor jouw geloof. Ik doe zelfs GEEN afbreuk aan jouw geloof als ik volhoud dat Maria Magdalena de minnares van Jezus was. Het enige wat ik doe is lucht geven aan een mening.
Naam:
Wimper
Datum:
8 mei 2006
Email:
wim.vandeleenetelenet.be
Bespaar me een zedenpreek. Ik word misselijk van moraalridders.

Het verhaal dat Jezus en Maria Magdalena een geheim huwelijk hadden is ondertussen wijd verspreid. Laten we ophouden met dat schijnvroom gezwets.


Naam:
lode
Datum:
1 mei 2006
Duidelijk is dat een gelovig iemand als dhr. Wimper het moeilijk heeft. Professionele hulp?
Naam:
trijntje
Datum:
20 april 2006
Email:
trsinkesinkesales.nl
Ik vind het intriest dat mensen zich verlagen dergelijke dingen te schrijven. Ik vind het ook heel jammer dat de redactie van Nederlands het plaatst. Hoe dan ook is het ver beneden alle correctheid en buiten alle grenzen dat zulke gedachten worden weergegeven. Het is niet alleen een inleven, maar ook een uitleven van dat wat van nature in een mens is te vinden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)