Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Europese kolder

Binnen het Europees parlement bestaat een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan éénmaal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Kun je je dat voorstellen? Dat elke eerste vrijdag van de maand – ik noem maar een dag - het volledige Europese ambtenarenapparaat met containers in de weer is om het hele zootje naar Straatsburg te verhuizen?
En het ergste is: het moet ook allemaal weer terug natuurlijk.
Wie verzint zoiets!

Zie je het voor je. Europarlementariër Jan Marinus Wiersma wordt op vrijdagmorgen teruggefloten van zijn “werkbezoek” aan een tweetal projecten: Het leefbaarheids- en onderwijsproject ‘Scoren inde wijk’ en het opleidings- en cultureel erfgoedproject ‘Erve Woldhuis’ van de Overijsselse stichting RIBO.
Voorwaar geen sinecure. Met frisse zin was Jan Marinus de dag begonnen.Ik bedoel maar, wij hebben het hier over projecten die de volledige Europese gemeenschap aangaan.

En dan belt er zo’n Europese portier even om hem er aan herinneren dat het vrijdag is vandaag. ‘Hoe bedoel je?’, vraagt Jan Marinus nog een beetje beduusd want hij werkt nog maar een jaar of vijf bij het Europarlement en mag hij zich eerst nog een beetje inwerken,ja!
Vrijdag! Verhuisdag, Jan?’ doet de portier een poging en zowaar Jan Marinus herinnert het zich zowaar. Met een zucht spoed hij zich naar het parlement waar hij zijn paperclips, bicpennen en lege ordners in een verhuisdoos mag proppen.

Zijn collega’s zijn al klaar met verhuizen. Maar dan hebben wij het ook over de doorgewinterde Europarlementariër die zijn zaakjes op orde heeft.
De meeste zitten, in afwachting van de verhuiswagens, achter hun computer wat spelletjes te spelen onder het mom van “onderzoekproject Europese regelgeving spelcultuur”.
De meesten van hen zijn redelijk ingevoerd in het computerwezen.
Nog niet zo lang geleden dachten de meeste Europarlementariërs dat downloaden een psychische aandoening was of zoiets.
Inmiddels is dat veranderd. Tenminste, dat zou je mogen hopen. Het is immers alweer een paar jaar geleden dat Wim Kok zijn muis vastpakte, 'm op het beeldscherm richtte en klikte. De ex-premier heeft een paar jaar geleden een cursus gedaan en kent nu het verschil tussen een muis en de afstandsbediening voor de tv. Alle Europarlementariërs hebben inmiddels een eigen site.

Hoe dan ook, deze belachelijke maandelijkse verhuizing kost de belastingbetaler ongeveer 200 miljoen Euro’s per jaar!!
Daarom ondersteun ik van harte de actie die op gang is gekomen om dit onzalige idee definitief naar de Europese prullenbak te verwijzen.
Hoewel ik bij de kosten een klein vraagteken zet. Want, 200 miljoen voor het verhuizen van doorgaans lege bureaux lijkt mij een tikje aan de hoge kant.
Niettemin, ondersteun ook de bovengenoemde aktie en Smurf daarom naar: www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze onzinnige geldverspilling.


Zie ook: http://www.oneseat.eu/

Schrijver: paco, 2 juni 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

4.3 met 7 stemmen 891Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)