Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Perfecte nacht

Het is al laat op de avond, een klamme stilte hoogzomert mij met een koude pils naar het balkon, de lucht richting Noordzee glanst nog even na, ik plof neer op mijn 5-standen stoel, wat een rust. De buren houden het, de een na de ander, voor gezien en doven hun lichten, zwichten voor de slaap, willen de nacht niet donker inzien.

Ik ben nu in mijn element, zwaai de scepter over achtertuinen en verlaten balkons, ik heb gewonnen want ik ben nog wakker maar wel alleen, een waxinelichtje verlicht mijn bestaan, 6 transistoren kondigen mij af als een "Freund, gute nacht". Het nieuws van 12 uur kraakt me tegemoet, er zit iets in de lucht, ik neem een slok van mijn laatste glas "im stehen", het begint zachtjes te regenen, trage druppels strelen mijn huid.

De middengolf verstrekt inmiddels obligaat gedeun, kraakt iets harder in de zwarte nacht, ik meen in een flits het licht te zien, vervolgens vraag ik mij af of het een late nachtvlucht is of toch gedonder in mijn laatste glas. En dan barst het los, plots een lichtflits in de vorm van een onzekere AEX-index, gevolgd door krakend geweld met een rollende donder, dan, heel even, een ongehoorde stilte. Lauwwarme droppels vallen, ik verlies mijn schroom en geef mij bloot aan de wereld, dat wil zeggen, aan de achterkant van de voorgevels. Letterlijk dus, het tierend natuurgeweld vang ik op in m'n blote reet.
Helaas gebeurt dat niet vaak genoeg.

Schrijver: Fred, 29 jun. 2006


Geplaatst in de categorie: natuur

3,7 met 7 stemmen 1.011Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
29 jun. 2006
Email:
ag.schulztiscali.nl
Mede namens Reinhard May: Perfect.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)