Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De laatste vlucht

De uil ontmoette zijn vogel in het park, een park waarin zij samen genoten van hun nieuwe vrijheid. De vrijheid om lief te hebben zonder angst, een liefde waarin de grote uil het kleine vogeltje wilde beschermen.
Beschermen tegen alles wat mensen haar reeds aangedaan hadden en nog aan zouden kunnen doen. Hij sloeg zijn grote beschermende vleugels om het kleine vogeltje heen alsof hij wilde zeggen: kom, blijf maar bij mij dan ben je veilig.
Het vogeltje vond het wel fijn bij de grote en sterke uil, ze voelde zich voor het eerst in haar leven veilig, geliefd en geborgen.
Dus bleef ze bij hem en samen gingen ze op zoek naar een nestkastje; dit werd snel gevonden en met zoveel liefde en geduld ingericht dat zij zich er beiden thuis en gelukkig voelden.

Het nestkastje was vol van liefde, de liefde die zij voor elkaar voelden was uniek en prachtig, vol hartstocht en passie maar tevens teder en lief. Samen vlogen ze er op uit en waren altijd weer heel blij als ze thuis kwamen; daar genoten ze dan uren achtereen van elkaars aanwezigheid.
Zij hoefden niet zo nodig met de grote vlucht mee, zij hadden genoeg aan elkaar, zij vulden elkaar aan. Er was liefde, vertrouwen en begrip tussen elkaar, iets wat in grote wereld om hun heen soms niet begrepen werd.
Misschien werd de uil wel als een bedreiging gezien in de natuurlijke woonomgeving van de vogel, maar zij hielden van elkaar en dat zag je als ze samen vlogen.

Toen plotseling op een dag totaal onverwacht de uil voorbij de zon vloog naar een wereld waarin hij zijn vogel niet mee kon nemen.
Hij vloog voorbij de zon naar een licht nog helderder dan duizenden zonnen kunnen schijnen naar een wereld vol vrede, rust en harmonie.
Als hij nu zijn vogeltje ziet vliegen, vliegt hij zonder dat zij het ziet met haar mee, hij zal er altijd zijn met zijn grote vleugels om haar te beschermen.
En de kleine vogel die voelt de kracht van de uil in haar hart, haar hart waarin zij de liefde met zich mee draagt, die liefde van hun beiden.

Schrijver: Meta Oost, 29 juni 2006


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.0 met 11 stemmen 838Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)