Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Poppenkast

Mijn beste vriendin Carry was enig kind, had een oom en tante in Amerika en kreeg als eerste een echte Barbiepop. Zo één met een metalen standaard waar de pop elegant in kon hangen en zelfstandig kon staan. De Barbiepop had een groene baljurk aan met een satijnen lijfje en de rok was overtrokken met tule. Wat was die pop mooi en wat was ik stinkend jaloers!

De één na de ander in mijn klas kreeg voor haar verjaardag of Sinterklaas een Barbiepop en er werd zelfs een Barpiepopclub opgericht, zes meisjes die als doel hadden samen kleertjes te breien of te haken en ook de handwerkjuf deed aan de mode mee, want op school mocht een jurkje of truitje gebreid worden voor Barbie.

Nu was er één probleem, ik had namelijk geen Barbie! Ik had haar wel voor mijn verjaardag gevraagd, maar mijn moeder had gekozen voor een Cindy, met kort wit haar en kledingmaat 46 en schoenmaat 42, ter vergelijking Barbie met krap maatje 36 en schoenmaat 36 en prachtig lang en blond golvend haar.
Mijn teleurstelling was groot; gelukkig had ik een tante die goed kon breien en haken en zo kreeg ook mijn Cindy een uitgebreide garderobe. Toch bleef het aan mij knagen en zo begon ik thuis te klagen dat mijn Cindy toch niet mijn ultieme droom was. Mijn ouders probeerden het opnieuw en tot mijn afgrijzen werd ik nu afgescheept met een Betsy! Lang donker haar en maat 38 en schoenmaat 37, toegegeven het kwam in de buurt, maar net niet genoeg!
Nooit heb ik met vriendinnen thuis met mijn Barbies gespeeld en evenmin bij mijn vriendin, want Barbie was meer een pronkstuk dan speelgoed.
Toch bewaarde ik mijn twee ‘Barbies’ en ze verhuisden mee toen ik ging trouwen.
Vele jaren later werden ze in een hoek van de zolder door mijn dochters ontdekt. En meteen als Barbies herkend!
Zelf hadden ze al een aantal Barbies, echte natuurlijk en met bewegende armen en benen, maar nog geen Ken en kijk daar was die kolos Cindy nu net geschikt voor, ze werd gebruikt en aangekleed als man.
En mijn dochters speelden er nog lang en gelukkig mee!
Tenminste dat dacht ik toch.

Schrijver: Bij, 7 juli 2006


Geplaatst in de categorie: spijt

1.3 met 3 stemmen 1.016Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)