Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Niet vloeken

Het kon natuurlijk niet uitblijven: dit erg warme weer moest vroeg of laat wel tot ongelukken leiden. En ja hoor, ook in Gristelijke gelederen blijken allerlei kopstukken inmiddels te zijn getroffen door een zonnesteek. Na een mislukte poging in Staphorst proberen de Christenunie en de SGP in Rijssen nu een popfestival te laten verbieden. De uitgangspunten van het evenement zouden niet stroken met de fijne Bijbelse waarden.

Onze Gristenvrienden zijn van mening, dat het uiterlijk van de popbands niet door de beugel kan. Nou ja, zeg, als ik op zondagochtend bij het zappen opeens een uitzending van de Evangelische Omroep voor mijn neus krijg, dan ga ik toch ook niet met de Stichting Correlatie bellen over het buitengemeen truttige uiterlijk van de kerkgangers die zedig gekleed vrome liederen zingen?
Een rockzanger met rare make-up op zijn harses is wat mij betreft niet erger dan een vroegoude mevrouw met een lullige zelfgebreide sjaal over haar coltruitje. Ieder zijn meug, dacht ik zo. En de teksten die de bands ten gehore brengen, kunnen ook niet door de beugel, vinden Christenunie en SGP. De teksten zijn zelfs Duivels! Maar kan de tekst van een Gristelijke dominee te Wassenaar die vindt dat Hitler in lijn met de Bijbel handelde dan wél door de beugel?
Mag ik even vragen, wélke beugel?

Hebben de Christenunie en de SGP soms nooit van een seculiere staat gehoord? Ik leg het even uit. Dat is een staat, waarin de regering wetten voorstelt, die dan vervolgens door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer al dan niet worden bekrachtigd. De wetten worden dus in de politiek beoordeeld, en niet in de pastorie. Overigens klinken allerlei Christelijke waarden wel door in onze wetten. Niet stelen, bij voorbeeld. En er zijn ook wetten over wat je publiekelijk mag zeggen, drukken en dus ook zingen. Een popfestival vooraf verbieden is klinkklare onzin. Dat kan alleen maar bestaan in het hoofd van zeer intolerante lieden. Het verschil tussen een intolerante ouderling in Nederland en een ayatollah in Iran wordt zo steeds kleiner, lijkt het wel.
Ik vind dat heel erg.

De Christenunie en de SGP willen het popfestival formeel verbieden op grond van het plaatselijke vloekverbod. De eerste de beste keer dat ik de vrouw van de dominee op straat zie lopen in een groene rok, rode trui en oranje omslagdoek, dan sleur ik haar naar het plaatselijke politiebureau. Want als er een regel tegen vloeken bestaat, dient die consequent te worden toegepast. Dat dan weer wel.

Schrijver: Driek Oplopers, 23 jul. 2006


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,9 met 10 stemmen 578Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
hannah
Datum:
28 jul. 2006
Bravo! Geheel mee eens.
Naam:
Eva
Datum:
25 jul. 2006
Email:
Echt humor, dat van het vloeken.
Prachtig!
Naam:
trijntje
Datum:
24 jul. 2006
Email:
trsinkesinkesales.nl
Ik vind dat je wel van alles door elkaar haalt Driek. Laat ieder zijn mening. Ik denk dat ze daar in Rijssen er ook zonder jouw verhaal wel uitkomen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)