Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Blik op de weg

Al een paar keer stuitte ik al zappend op het programma “Blik op de weg”.
Blik op de weg is een programma waarin een team van de politie de televisie misbruikt om hun ongebreidelde hang naar macht te etaleren.
Onbegrijpelijk dat een zender als de AVRO zich daarvoor leent.

Blik op de weg achtervolgt te hard rijdende auto’s en motors in een ANONIEME auto.
Eerst spelen ze even met hun prooi waarna ze de crimineel met veel lichtgeknipper aan de kant zetten.
Daarna wordt de overtreder als een klein kind toegesproken en mag hij in de anonieme politiewagen plaatsnemen om op een schermpje zijn opgenomen misdaad te evalueren.

Vervolgens krijgt hij een bon of nog erger en merkwaardig genoeg bedanken ze ook nog als ze met de bon tussen de benen afdruipen.
Tenslotte gaat ons team weer ANONIEM op pad voor de volgende klus.

Heb ik dan bezwaar tegen het aanpakken van wegmisbruikers? Absoluut niet. Pak maar aan die hap. Nee, waar ik bezwaar tegen maak is het feit dat er camera’s bij zijn. Waar ik bezwaar tegen maak is dat deze televisiemisbruikers er een avondvullende reality soap van maken.
De politie als entertainer. Gekker moet het niet worden.

Over belangenverstrengeling gesproken. En wat gaan wij morgen krijgen? “Blik op de hond?” Waarin ons team iemand volgt die zijn hond uitlaat? En dan snel met de camera komen aanhollen als de hond een drol op straat legt? Of “Blik op alcohol?”, waarin ons team anoniem in een kroeg zit en een camera tevoorschijn haalt zodra een kroegtijger zijn zesde jenevertje naar binnen werkt om vervolgens arrogant te gaan uitleggen hoe slecht dat wel niet is? Voorbeelden zat.

Ik heb ook even de website van blik op de weg bekeken. Ik citeer even:

“Wij als redactie van 'Blik op de Weg' bedrijven geen sensatiejournalistiek en willen dan ook liever niet gerekend worden tot de zogenaamde reality-tv. Wat getoond wordt is natuurlijk wel echt, maar de vaak onnodige sensatie die in reality tv-programma's te zien is vermijden we heel bewust, omdat die voor ons geen enkel doel dient.”

Onzin! Blik op de weg is wel degelijk reality-tv , anders zou de Avro het niet uitzenden want reality-tv scoort nu eenmaal.
Daarnaast wordt op de website ook nog eens een webshop aangeboden waar je t-shirts, jacks en andere rotzooi kunt kopen. Hoe bedoel je, geen verstrengeling?
Mocht ik ooit worden aangehouden door deze randdebielen dan zal ik eerst een riante financiële vergoeding eisen. Waarom? Omdat ik dan meespeel in een commerciële reality soap. Op het moment van aanhouden met de camera speel ik mee in de soap en eis daarom als zodanig betaald te worden. Op dat moment ben ik namelijk een soapster.

Op de site van blik op de weg staat nog iets: “Als 'Blik op de Weg' zou kunnen meewerken aan een gedragsverandering bij de weggebruiker zou dat heel mooi zijn”.
Mee eens.Maar dan zonder camera en geen avondvervuilende tv zodat ik niet met valse schaamte naar juichende kreten over de kijkcijfers moet kijken. Ik citeer maar weer even:
“ De afgelopen seizoenen scoorde het programma gemiddeld zo’n anderhalf tot twee miljoen kijkers per aflevering, bij een gemiddelde waardering van 7,4 en een marktaandeel van rond de 27%. Hiermee is ‘Blik op de Weg’ een van de beste bekeken programma’s van de Publieke Omroep.”

En, o ja. Meewerken aan gedragsverandering? Is het team al met de camera bij Burgemeester Ter Horst van Nijmegen geweest? Dat “hoofd” van de politie had toch ook een slok teveel op terwijl ze auto reed? Om over de rest van het schijnheilige zootje van politie en overige gezagsdragers maar te zwijgen!
Zou je een heel nieuw programma over kunnen maken: “Blik onder het tapijt”
Idee?

Schrijver: Paco, 31 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.2 met 6 stemmen 928Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)