Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Paus Pias Nar de eerste

Wat een herrie weer in de tent. Het tuinhuisje annex slaaptent van de Paus, Castel Gandolfo, ligt onder vuur.
Castel Gandolfo! Lijkt wel iets uit een stripverhaal. ‘Kuifje en de herrie in ‘Castel Gandolfo’ of zoiets.
Paus Benedictus XVI zal vandaag in zijn “zomerresidentie“ Castel Gandolfo onder verscherpte veiligheidsmaatregelen het Angelus uitspreken.
Toch niet gek, die opgaande lijn in de carrière van de plaatsvervanger van God. Van simpele stal tot zomerresidentie. Dan heb je goed geboerd hoor. Maar ja, voor deze reliclub bestaat er natuurlijk niet zoiets als sky is the limit..

Waardoor ontstond die herrie dan? De Paus zei, ik citeer: “Laat mij zien wat voor nieuwe dingen Mohammed heeft gebracht en jij zult alleen slechte en inhumane dingen vinden, zoals dat hij heeft voorgeschreven het geloof dat jij predikt met het zwaard te verspreiden“.

De hele Moslimwereld in de gordijnen uiteraard. Dood aan de paus, een non dood, brandbommen in de kerken. Kortom: het gebruikelijke scenario zoals de paus dat zo helder omschreef in zijn gewraakte toespraak in Regensburg, Duitsland. Regensburg? Komt daar het Stratego-spel niet vandaan?

Niet zo handig natuurlijk van de paus om dat te zeggen. Maar wat kun je anders verwachten van een man die meer extravagante jurken in zijn kast heeft hangen dan heel vrouwelijk Hollywood bij elkaar? En dat die jurken een waarde vertegenwoordigen waarmee je half Afrika aan een zwaarlijvigheidprobleem kunt helpen mag duidelijk zijn...

Op zich mag je van mij alles zeggen hoor. Vrijheid blijheid.
Maar als je het over de pot verwijt de ketel hebt, dan is dit wel een voorbeeld want je kunt het ook omdraaien: ‘Laat mij zien wat voor nieuwe dingen Jezus heeft gebracht en jij zult alleen slechte en inhumane dingen vinden, zoals:
- zelf een zomerresidentie bewonen terwijl miljoenen mensen honger lijden;
- miljoenen mensen vermoorden door aids, vanwege het verbod op condoomgebruik;
- massamoordende nazi’s een vluchtroute bieden naar Zuid-Amerika;
- miljoenen mensen uitmoorden door middel van de “inquisitie”.
En zo kan ik wel even doorgaan.

Paus Benedictus XVI is de naam! Als het niet zo triest was zou je het een lachwekkende situatie kunnen noemen. En bij lachwekkende situaties hoort een lachwekkende naam.
Ik pleit dus voor naamsverandering van de Paus: PAUS PIAS NAR DE EERSTE.
Dat verdient de man!
Maar mag hij, Goddomme even lekker zeggen wat hij wil, ja!!

Schrijver: paco, 19 september 2006


Geplaatst in de categorie: rampen

3.5 met 4 stemmen 931Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)