Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hondenleven deel 2.

Afijn, 10 uur later, ja je leest het goed, 10 uur later, mocht ik er uit, aan de riem van het baasje, ik ben geloof ik nog nooit zo blij geweest! En druk dat het daar was! Een enorme hal met haastige mensen, roltrappen, gewone trappen, een enorme hal met niet zo haastige mensen, winkels, enorme rijen TV's die ze in dit land hoog in de lucht hangen, nou ik was benieuwd naar wat me nog meer te wachten stond.

In ieder geval kreeg ik veel aandacht en nog meer complimentjes omdat ik niet eens in m'n bench, zie je, ik leer het al, had gepiest! Nou ja zeg, wie denken ze wel dat ze voor zich hebben! Wat ook zo gek is, iedereen zegt maar, hij is zo slim! Dat komt omdat ik altijd direct doe wat ze tegen me zeggen, dat schijnt hier in dit land niet een gewoonte te zijn, nou ja, we zien wel.

We kwamen door een station? en buitengekomen waren er taxi's, bussen, en verschrikkelijk veel auto's. We werden opgehaald door nog meer aardige mensen met een busje en ik mocht 2 uur lang los op de bank liggen, alleen de lijn hielden ze vast, jippie!
Onderweg zijn we wel gestopt, bij de Mac, huh? ik dacht eerst, zouden die ook verhuisd zijn? Maar het zag er toch ietsje anders uit dan die bij ons. Zij gingen op het terras zitten om een broodje en een colaatje te nuttigen en ik heb weer een nieuwe ervaring: gras! Eerst heb ik er maar eens voorzichtig met 1 poot aan gevoeld, toen d'r wat van gegeten, en daarna bleek dat je d'r heel leuk over heen kon rennen, yes!! Volgens mij zit dat wel goed met dat Holland, of Nederland! Whatever!

Een nieuw begin op m'n ouwe dag.
Afijn, wij zijn weer in de bus gegaan en waar ze naar toe reden joh, het was helemaal in Zeeland. En dat schijnt dan weer net voor het eind van de wereld te liggen, 't is maar dat je 't een beetje begrijpt, mocht iemand me ooit willen bezoeken! Maar wat hier zo fijn is: 't is er niet zo druk!

Maar wat wil het geval, mijn baasjes hebben hier zelf nog geen huis, daar zijn ze mee bezig, en zij gaan voorlopig even logeren, maar da's op een flat, hier weer hardnekkig appartement genoemd. En ik ben - ook voorlopig -aan het logeren bij mensen die een huis hebben met een grote tuin, en..... ook een hond! Aha, da's mooi meegenomen! En van die mensen ken ik er een paar! Kijk, de vrouw des huizes is de moeder van mijn bazinnetje, en die heeft al een paar keer op Aruba in het huis daar gelogeerd en dat meisje is mijn bazinnetje d'r zusje, die ken ik ook al lang! Joh, wonen die hier! En de chauffeur van dat busje is hier het baasje zeg maar! Nou vallen er toch een paar Arubaanse puzzelstukjes in elkaar!

En dan die andere hond, ook weer zoiets, soms noemen ze haar Tosca, en soms hoor je spreken over de Golden Retriever, nou, het zal mij een worst wezen, ik vind alles prima, maar die andere hond hé, die wil spelen! Ik heb al veel meegemaakt, maar honden die spelen? Het moet niet veel gekker worden! Om een voorbeeld te geven, die mensen gooien een tennisbal naar de andere kant van de tuin en dan roepen ze: pak de bal, pak 'm dan! Ja, wie heeft 'm nou weggegooid! Ik heb dan altijd de volgende tactiek: ik kijk ze vriendelijk aan, ik kwispel met m'n staart en ik verroer geen poot! Gelukkig worden ze daar hier niet kwaad om, nee, dan moeten zelfs hard lachen, dus dat probleem is dan ook weer opgelost.

Het volgende: ze hebben hier GRAS!! Da's dan leuk zou je denken, maar ze hebben er 1 ding niet bijgezegd, want ik ben hier half in de middag aangekomen, maar toen ik de eerste ochtend vroeg de tuin in mocht, ben ik me het apelazarus geschrokken: toen was dat gras NAT en KOUD! Leuk hoor! Hollandse geintjes zeker! Nu loop ik lekker om het gras heen naar de andere kant van de tuin, vlak onder de heg, hèhè, mij vangen ze niet, ik heb wel voor hetere vuren gestaan!

Zo kan het dus ook!
Die andere hond hé, die was hartstikke aardig! Ik heb misschien een minuutje gesnuffeld, en ik zeg: ja, 't is een meissie en ze is ook de moeilijkste niet. Ik heb hier alleen maar meevallers geloof ik! En dan te bedenken dat ik een wisse dood tegemoet gegaan zou zijn als die aardige mensen me niet hadden meegenomen, eerlijk mensen, ik trok het gewoon niet meer! En nu? Ongelofeloos! Hier hebben ze speciaal blikvoer voor me in huis! ''Adult'', gek merk hé? Heel zacht spul, dat is fijn, want ik heb alleen nog maar wat kiesjes, die tanden van voren, da's net zo'n fietsenstalling.

Nou we het er toch over hebben, ik mag elke dag met het vrouwtje mee in het park wandelen, en daar ben ik me toch geschrokken! Komt er een vent door het park gefietst! Nou je begrijpt dat ik daar de eerste keer wel effe met een grote boog omheen ben gegaan. Hoe verzin je zoiets? En ik word ook voorzichtig geborsteld, nou daar ga ik dan 's lekker voor staan, makkelijk zat, maar dat andere hondje gaat steeds in de borstel happen als zij aan de beurt is.

Ik zal maar net doen of ik die aanstellerij niet gezien heb! En er staan dan wel 2 grote manden in de kamer, maarre.... af en toe ga ik wel bij haar liggen natuurlijk, en zij is ook best ruimdenkend, dus dat is ook niet het probleem.
Wat een verandering, eerst een hondenleven, nu een herenleven!

Schrijver: Peterdw., 28 okt. 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

3,5 met 11 stemmen 1.182Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)