Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De dame met de goudblonde haren

Het is zaterdagavond. Bij de deur van café Berlage staat een bodyguard. Hij glimlacht als Jaap naar binnen loopt. Kees-Jan volgt hem. Door al het gedoe met Annemarie is het alweer een tijdje geleden dat ze samen op stap zijn geweest. Binnen heerst er een ontspannen sfeer. Het is gezellig druk. Meegezogen door de harde muziek beweegt Jaap zich zelfverzekerd tussen de mensenmassa door naar achteren, richting de dansvloer.
´Wat wil je drinken?´ schreeuwt hij in het oor van Kees-Jan.
´Doe maar een pilsje!´ roept deze terug.

Jaap gebruikt zijn ellebogen om zich een weg te banen door de swingende menigte. Speciaal voor vanavond heeft hij zijn nieuwe Hugo Boss broek aangetrokken. Bruin, met een streepje. ´Staat je goed!´ had de verkoopster in de winkel gezegd. Dat vond Jaap ook en daarom had hij er maar meteen nog een in het zwart gekocht. Kleding maakt de man, was zijn motto geworden, sinds Monica hem het huis uit had gezet. En dat wenste hij dan ook uit te stralen. Zijn spierwitte zorgvuldig gestreken hemd maakt zijn outfit compleet. Joviaal steekt hij zijn hand op tegen vaag bekenden die hij onderweg naar de bar tegenkomt. What have you done with me lately, galmt de stem van Janet uit de enorme geluidboxen.

Tsja, dat vraagt Jaap zich ook af. Waarom moest hij zo nodig iets met Annemarie beginnen. Hij had natuurlijk kunnen weten dat daar alleen maar ellende van zou komen. Gelukkig was ze nu op vakantie met een vriendin. Cultuurhappen in Griekenland. Dat gaf hem tenminste even rust. Tijd om na te denken, maar vooral tijd om beslissingen uit te stellen. Waarom deed ze ook ineens zo moeilijk, denkt Jaap, ze kon toch niet in alle ernst van hem verwachten dat hij Monica zou verlaten. Na zoveel jaren. Maar als hij dat eerlijk tegen haar zou zeggen, dan wilde ze hem vast nooit meer zien. Dus dat was geen optie.

Op de dansvloer is Kees-Jan druk in gesprek. Jaap meent de bloedmooie dame met goudblonde haren ergens van te kennen. Haar lippen zijn rood gestift, ferrarirood, de kleur waar Jaap zo van houdt. In het nauwsluitende tricotjurkje komt haar welgevormde lichaam goed uit. Door de hoge zwarte laarzen met stilettohak heeft ze iets uitdagends over zich. Ze kijkt hem even, doch indringend aan, waarna ze haar hoofd weer snel wegdraait. Jaap tovert zijn charmanste glimlach tevoorschijn. Nee, vanavond geen bier, denkt hij. Smirnoff Ice, ik moet aan mijn imago denken. Wat zou zij eigenlijk drinken? vraagt hij zich af als hij de bestelling aan de bartender doorgeeft. Dat kom ik dadelijk wel te weten. Immers gewoon een kwestie van vragen.

De vrouw kijkt opnieuw zijn kant op. Jaap voelt hoe zijn hartslag sneller wordt. Hij krijgt het warm. ´Wat een ongelofelijk lekker ding ben jij!´ zegt hij hardop. Zijn woorden komen niet boven het geluid uit. DJ Anne laat zich vanavond eens van een heel ander kant horen. ´Voulez-vous coucher avec moi ce soir!´ draait ze. De normaal zo op house beluste dame lijkt aan te voelen wat er allemaal in hem omgaat. Jaap is Annemarie even compleet vergeten. Zijn gedachten zijn volledig bij de vrouw die naast Kees-Jan haar lichaam zwoel heen en weer beweegt.

Jaap nadert de dansvloer, twee drankjes in zijn handen. Het schuim van het bier is neergeslagen. Het lijkt wel of het nog drukker is geworden. Met kleine passen komt hij steeds dichterbij. Het is duidelijk. Hij wil deze vrouw en liefst meteen. De ondeugende knipoog die Jaap haar kant op stuurt, lijkt aan te komen. Ze lacht speels. Het ontgaat Kees-Jan volledig wat er allemaal om hem heen gebeurt. Als in een trance laat hij zich meevoeren op de golven van de muziek. Pas als Jaap hem het glas bier in zijn handen drukt, schrikt hij op. Hij maakt een proostend gebaar. De vrouw met de goudblonde haren lacht haar witte tanden bloot. Jaap kijkt haar verlangend aan terwijl hij een stap in haar richting doet. In heel zijn lichaam voelt hij haar aanwezigheid. Het kriebelt in zijn onderbuik.

´Hoi!´ roept hij.
Zijn ogen glinsteren in het gekleurde discolicht. Als de vrouw voorover buigt sluit het jurkje nog strakker om haar volle borsten. Haar stem klinkt zoet.
´Hoi!´antwoordt ze. ´Ken je me niet meer?´
Jaap voelt hoe zijn hersens beginnen te malen.
´Ik zag je wel naar me kijken. Kreeg zelfs even het idee dat je me probeerde te versieren.´
Het bezwete gezicht van Jaap kleurt langzaam roder. Met klamme handen houdt hij het flesje stevig vast. Een grote slok van het bittere vocht laat hij achter in zijn keel glijden.
´Je weet wel. Utrecht. Afstudeerfeestje!´
Kees-Jan staat er een beetje dromerig bij. Maar Jaap is opeens klaar wakker. Hij slikt. Hoe kon hij haar vergeten! En dat na wat er allemaal gebeurd is die nacht!
´Hallo Anna!´ stamelt hij, zijn ogen gericht op de punten van haar zwarte laarzen.

Schrijver: Marianne
Inzender: Marianne Pepels, 16 januari 2007


Geplaatst in de categorie: mannen

2.9 met 10 stemmen 2.902Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Natasja
Datum:
4 juli 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
Arme Kees-Jan! En een nieuwsgierig eind!
Naam:
Driek Oplopers
Datum:
26 januari 2007
Email:
driekoplopersyahoo.com
Je schrijft nog steeds prachtig.
Subliem! Echt bewonderenswaardig.
't Is maar, dat je dat weet!


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)