Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Van Schizofreen tot Schrijver

Een psychose maakte een einde aan mijn maatschappelijke carrière na een universitaire studie maar gaf me de kans om als mens sterker te worden en gaf me de kans om te doen wat ik het liefste doe: mijn eigen boekjes schrijven en rustig leven.

Gelukkiger
Ik ben mede daarom een gelukkig mens geworden en gebleven, al kostte dat moeite doordat ik de ziekte schizofrenie moest overwinnen. Ik kreeg veel hulp van mijn moeder en het alternatieve circuit en mijn eigen doorzettingsvermogen en creativiteit. Nu het weer goed gaat waardeer ik het leven des te meer en geniet er van, mede door mijn hooggevoeligheid. Het is echter wel een litteken op je ziel die je niet weer vergeet.

Schrijven
Als kind hield ik al van lezen, het was een kleine veilige wereld vol interessante dingen. Ik ging dan ook graag naar school en studeerde ijverig. Later kwamen daar de andere leuke dingen bij van het leven. Ineens werd ik echter psychotisch, een zeer intense ultieme ervaring maar toch negatieve ervaring, die je niet kunt begrijpen als buitenstaander.
De opname was niet leuk en ik dacht:
“Wegwezen hier” en ging naar mijn moeder terug en woonde weer in een klein dorpje, zij verzorgde mij op een liefdevolle en praktische manier. Hier herstelde ik en kwam in aanraking met een klassiek homeopaat in ons dorp die mij door haar inzicht weer op de rails kreeg. Het bleek dat ik niet kon werken en dat vond ik een grote teleurstelling maar ik ben een tuin begonnen en later ging ik weer schrijven, iets dat ik altijd al wilde en goed kan.

Ik heb nu tien kleine boekjes gemaakt over mijzelf, zelfs sprookjes, columns, dierenverhalen voor kinderen, en een Indianenboek. Het schrijven is begonnen voor de Klantenkrant van wat nu Lentis heet. Ik heb zelfs een pagina groot interview gegeven aan de provinciale krant over schrijven en schizofrenie. In het schrijven kan ik van alles van mezelf kwijt en het heeft ook geholpen dingen te verwerken en een plekje te geven en mijn sterke kanten te ontdekken.

Gezondheid
Ik heb altijd beseft dat er meer is in het leven en dat er een Hogere Macht is. De liefde van mijn moeder maakt mij altijd weer gelukkig en nu het weer goed met me gaat krijg ik een tweede kans in het leven, al is dat na jaren van angsten en moeheid. Ook Aurahealings en Reiki helpen mij om de batterijen weer op te laden, net als de Zon. Ik houd nu ook weer van de natuur met haar vogels en planten, en wandel en fiets graag of ga naar de zee kijken. Als ik druk zou zijn met werken zou ik daar allemaal nooit aan toe zijn gekomen. Ik leid nu een gezond leven zonder al te veel stress en klachten, dat is fijn. Dat ik soms hulp nodig heb is gewoon geworden.

Wordt Gevolgd
Het leven is niet een rechte lijn en iedereen maakt wel iets mee waardoor je leven op de kop staat. Het is echter zaak positief te blijven en er zelf iets van te maken, al heb je daar soms hulp bij nodig. Een hersenziekte hoeft niet het einde te zijn als ik mijn eigen gang kan gaan en er goed mee omga. Er is een goed alternatief voor een gewoon leventje en het leven heeft meer diepgang als het moeilijk is geweest. De levenslessen van het leven heb ik ontdekt door er weer zin in te krijgen, het kwam op deze manier op mijn regenboogpad dat ik door het leven loop.

Schrijver: foppe oostenbrug, 19 april 2007


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.1 met 8 stemmen 596Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Boomvriend Ruerd
Datum:
16 maart 2009
Email:
shaenavnargmail.com
Mooi hoe je dat vertelt, ik ken ook binnen het GGZ een aantal wat alternatieve types die net voor dat beetje extra zorgen dat soms nodig is.
Het is gelukkig steeds meer in zwang en ik zie het althans als een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg, al hebben zij mij juist in sommige opzichten meer geholpen daar ze nou eens niet zo'n psychiatrische bril op hadden.
Ik heb al beperkingen genoeg ook door een raar ongeluk dat mijn leven veranderde en heb dus weinig zin en behoefte aan allerlei praat over pillen en diagnoses.
Er zijn genoeg andere dingen die me wel interesseren liefst met enige diepgang dan kom je nog eens ergens, al is het in eerste instantie in de verbeelding die toch aan de basis staat van alles.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)