Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

bor de wolf is verliefd

Bor de Wolf zit in het Enge Bos, moederziel alleen. Hij voelt zich vreemd, hij weet niet of hij blij is of gek, dagenlang loopt hij al rond, wat is er met me aan de hand vraagt hij zich af. Hij gaat naar dokter Meindert het Paard en vraagt om raad. Eu ja ja, zo zo, vertel eens wat er aan de hand is Bor, zegt deze.
Soms heb ik het warm en dan weer koud, ik rook veel, wil dansen, schrijf pakken papier, mijn hartje gaat van Boem Boem Boem, ik voel me zo gek Dokter! Zegt Bor met een schorre stem, Meuh!
Dokter Meindert denkt ernstig na, hij neemt een dik boek uit de kast en zegt: 'Luister, al deze ingebeelde symptomen betekenen dat je verliefd bent!'
Woeoeoehaah! Roept Bor ik ben verliefd en van vreugde maakt hij een enorme sprong op zijn nieuwe crossfietsje. Maar op wie ben je dan verliefd, vraagt Meindert, tsja dat weet ik niet hoor, zegt Bor, o of toch ja op die lieve eekhoorn Oleta! En hij rent weg naar huis en sluit zich op zijn kamer op.

De dag er op koopt hij een grote bos bloemen en beukenoten en zet die voor de deur van Oleta, maar hij durft natuurlijk niet te zeggen dat hij het zo leuk vindt en rent gauw weer angstig weg, oei oei oei Borbor, wees toch eens wat dapperder, denkt hij nog. Hij is erg verlegen en schuw moet u weten. Oleta is erg blij met de geschenken maar weet niet van wie het is en zo gaat dat maar een tijdje door.

Arme Bor! Het eten smaakt hem niet meer en 's nachts kan hij niet slapen, hoe kan hij Oleta zijn liefde tonen?
Meeuuh, ik ga de hoogste sprong maken op mijn fiets die ooit een Wolf gemaakt heeft, besluit hij dapper, en start de fiets en rijdt gruwelijk onverschrokken hard naar de heuvel in de straat. De dieren van de Fabeltjeskrant zien het gebeuren. Dat loopt niet goed af! Zegt meneer de Raaf sarcastisch. Ha ha, die Bor, is me dat lachen, zegt Lowieke.
Boem! Daar valt hij al van de fiets na een sprong van twee meter ver en een meter hoog.
Oleta ziet het ook gebeuren en snelt op hem toe. Ze neemt hem mee naar huis en geeft hem prik. Je had wel dood kunnen vallen Bor, doe toch niet zo raar, want ik vind je lief, zegt ze.
Als Bor dat hoort krimpt zijn hartje ineen, ik vind jou ook lief zegt hij met schorre stem.
Vanaf die dag zijn ze vaak bij elkaar en voelen zich erg gelukkig. Een Wolf en een Eekhoorn, Liefde kent geen grenzen, en Bor ook niet.

Einde LiefdesFabel

Schrijver: foppe oostenbrug, 5 sep. 2007


Geplaatst in de categorie: liefde

1,4 met 10 stemmen 612Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)