Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

engelen verhaal liefde maakt alles goed

Er was eens een jongen uit een klein Fries dorpje die altijd vrolijk was en gulzig. Iedereen hield van hem maar hij bleef maar bang voor de liefde die overal was maar hij was bang dat de liefde hem zou verlaten en dat gebeurde dan ook….. Hij kwam terecht in een duister oord met geestelijke zieken. Maar zelfs daar was liefde, zijn moeder kwam iedere dag langs en dat was voldoende om het uit te houden en zorgen dat hij daar zo snel mogelijk weg kwam en weer bij haar thuis was.

Nu ging hij speuren naar genezing van ziel en geest en lichaam. Hij had zichzelf ziek gemaakt door te hard over zijn grenzen te gaan dan wat hij aan kon. Maar een andere manier zag men niet om hem te laten zien dat Liefde alles goed maakt en geneest. De beschermengel Gabriel gaf hem bescherming en stuurde helpers op zijn pad. Twaalf jaren duurde de tijd. Al die tijd week zijn moeder niet van zijn zijde en waande hij zich gelukkig.

Op een dag moest hij verhuizen waar hij erg tegen aan zag. Maar het viel allemaal reuze mee. Het was wel moeilijk maar hij kon goed schrijven en nieuwe mensen kwamen aanzetten om hem te helpen en hij ervoer alweer dat Liefde Overal is en liet het weer toe in zijn hart.
Nu was het bijna Sinterklaas. Thomas ging naar een spirituele beurs en kreeg die dag letterlijk Engelen Energie te voelen van zijn beschermengel. Het was een heerlijk gevoel, zo Liefdevol en vrij van angst en stress, hij wilde dat hij zich altijd zo voelde. Het werd Kerst. Thomas schreef een heel boekje over engelen en toen ervoer hij weer in de kerstnacht een gevoel van vrede van zijn engel die over hem waakte en er voor zorgde dat hij zich niet meer zo alleen op de wereld voelde omdat hij wist dat er van hem gehouden werd, zowel op de aarde als in de hemel en dat hij eindelijk weer van zichzelf hield.

Door de nieuwe energie werd de ongelovige Thomas vanzelf weer vrolijker en maakte grapjes en schreef prachtige verhalen. Hij deed dat met zijn verstand en creativiteit maar op een dag kwam hij zijn spirituele vriendin tegen en toen was het geluk compleet.
Thomas was nu veertig geworden en voelde zich weer net als voor zijn ziekte. Zijn opdracht was nu te vertellen over de engelen en mensen de schoonheid van de schepping te laten zien in al haar pracht en veel liefde te geven en te ontvangen en nog meer snedige grapjes te maken. Zo werd de gevallen engel zelf een klein engeltje zoals hij in wezen was maar dat kwam er nu pas uit nu hij weer voor zich zelf zorgde en hij zich geliefd voelde en niet meer zo kritisch was. Zijn beschermengel was tevreden en blij en zag dat het goed was, hij had zijn taak uitgevoerd. Hij blies op zijn trompet en verscheen in een droom aan thomas en zeide hem: liefde maakt alles weer goed en geneest de ziel, see you in heaven! En verdween uit het zicht maar thomas wist dat hij er altijd zou zijn. Amen.

14 nov. 07
Foppe Thomas Oostenbrug

Schrijver: foppe oostenbrug, 11 dec. 2007


Geplaatst in de categorie: religie

2,2 met 6 stemmen 745Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)