Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

kerstverhaaltje voor kinderen en anderen

KERST 2007

KERSTVERHAALTJE

De kerstman wordt wakker. Hij had een jaar lang brommerig in een hoekje gezeten in zijn berghut in het uiterste puntje van Canada. Zijn rendieren snoven al omdat zij nu weer door de lucht mochten gaan draven. Alle mensen waren op weg naar huis, door de sneeuw. Iedereen wilde dan nu eindelijk wel eens lekker eten in een gezellige sfeer en uitrusten van een jaar hard werken en uitslapen en wat men zo al meer doet met Kerst, zoals naar de kerk gaan of een wandeling maken en je oma bellen die nog zo goed is maar oud is.

Alleen de Kerstman zelf heeft er dit jaar niet zoveel zin in. Hij is eigenlijk nog in zijn winterslaap en denkt, he alweer kerst, moet ik dat allemaal weer doen en de mensen geloven toch niet meer in mij en de oorlogen gaan maar door en al dat gemis met kerst altijd van iemand die er niet meer is, bah, ik sla maar eens een jaartje over…..

De kerstman valt weer in slaap en droomt over de zomer met beren en Pepsi cola. Dan ziet hij een leuke verpleegster rondlopen die voor alle patiënten zorgt zodat zij ook een fijne kerst hebben. Zelf is zij een beetje moe en als ze alleen thuis komt doet de kachel het niet meer en is zij er niet meer toe gekomen zelf eten in huis te halen.

Dan schrikt de Kerstman wakker. Hij spreekt zichzelf toe. Ik moet toch ook dit jaar maar weer alles even regelen want de zuster doet het uit haar hartje en zo hoort dat met de Kerstdagen.
Vlug pakt de kerstman zijn spulletjes en verdwijnt op de arrenslee door de Kerstnacht op zoek naar de zuster. Gauw gooit hij wat hout op de kachel en zet een lekkere maaltijd op tafel en doet de kaarsjes aan. Hij tovert er een leuke man bij met een kerstpak die goed kan converseren, en zo wordt het ook een fijne kerst voor de zuster die zo goed overal voor zorgt maar zichzelf even was vergeten.

De kerstman ziet dat het goed is en krijgt er weer zin in. Hoo hoo hoo, op naar de volgende klant. O ja, die lui bij Pi hebben het ook goed voor mekaar, even een rondje overvliegen voor de grap. En zo vliegt de kerstman op kerstavond een rondje boven Drachten. Een kleine mopperaar zegt dat hij het niet gelooft en de ander schrijft er gauw een verhaaltje over, terwijl de derde nogmaals opschept.

En zo lieve lezer wordt het vanzelf weer kerst. Kerst is heel gewoon maar ook bijzonder. Want zeg nou zelf, ondanks alle perikelen blijft het toch het feest van de verlichte bomen en denkt iedereen weer even aan zijn medemens en is de wereld zoals die eigenlijk bedoeld is.
Ha ha

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 december 2007


Geplaatst in de categorie: kerstmis

1.6 met 12 stemmen 2.349Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)