Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Reisverhalen / de aankomst blz 5

Mijn taxi trekt op om direct weer te stoppen. Hatsjie nies ik, en ik ruik een dierenlucht en zeg tegen de chauffeur: smelll like animals hè? Beetje medelijdende met hem, omdat ik zag dat hij zich schaamde. Beetje afleiding toch? Maar tevergeefs, hij wijst met zijn duim over zijn schouder naar achter kijkend in de zijspiegel. Zo'n tweehonderd kippen bij elkaar gebonden op een fiets. De berijder lachend een peuk rokend ontblotend zijn gele kretektanden zich niets aantrekkend van de kippen die tussen zijn spaken zitten rrrrt, ting ting of die met hun kopjes over het asfalt sleten, nee Greenpeace was hier ver te zoeken. Ik kreeg een brok in mijn strot, nog steeds als ik daar aan terug denk. "Mister , mister", lacht hij beleefd naar mij. "Your fucking chicken" , roep ik boos terug, het raam open gedraaid. "it's just a poor stupid man", mijn chauffeur mij tot kalmte brengend. Dat zal dan ook wel weer waar zijn. Balancerend rijdt de kluwen veren met daaronder twee banden verder.

Kan je het raam weer dicht doen vraagt hij aan mij, de taxi bloedverziekend heet geworden, in minder dan vijftien tellen. Pff. De taxi trekt op, staat weer stil, trekt op, staat weer stil, stoplicht na stoplicht, dan opeens een grove stop, een man met een matras, op iedere schouder één, over een bamboepaal wil nog even voor ons piepen en steekt snel over, rennend zover dat mogelijk was. Een man met drie meter hoog tupperware op zijn hoofd, kijkt haast beledigd naar mijn verbaasde gezicht.

Het leek wel een bijenkorf hier, er werd wat gehandeld, de gekste dingen werden lopend fietsend dan wel brommend verkocht. Ik dacht en wist wel zeker, dat als ik later iets van drugsgading nodig zou hebben dat ik hier geen flater zou slaan. Dat alles tegen een bruine achtergrond van de kleine toko kaki lima's wat letterlijk vijf voets winkeltje betekent.
Die ook precies éénmetervijftig waren zou ik later achter komen. Wat daar allemaal in gebeurde.

Af en toe vraag je jezelf af: heb ik dat nou goed gezien, dan geloof je echt je eigen ogen niet. En zo kwam ik er hier wel vaker achter, dat hier bepaalde uitspraken zijn grond hadden.

Zo zag ik een jongen moe, zijn vrienden schelden, van een fiets afstappen, om beurten ruilende. Deze fiets was gelast op een tredmolen, met daaraan een dynamo om wat licht te verkrijgen, in de 'winkel', en om de man met zijn verfspuit van werklicht te voorzien.
Deze verfspuit gaat op lucht uit een staande fietspomp waarbij ook twee jongens staan opgesteld, en zich uiteraard de p pompten. "Airbrush Cars and Motors Special Painting Internasional ", prijkt er trots op zijn 'luifel'. Een busje werd onder handen genomen, en het stond zeker niet minder mooi op de zijkant als het machinaal gedaan zou worden, het was echt te gek, zo mooi. Wat een kunstenaars, ongelooflijk. Later in de jungle zou er een zuigerveer uitklappen, en met niet meer gereedschap bewapend dan een schaartje heeft onze bijrijder onze motor toen gerepareerd. Bizar, maar dat komt nog wel.

5

Schrijver: Franciscus Borst, 31 januari 2008


Geplaatst in de categorie: reizen

4.1 met 14 stemmen 908Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
16 oktober 2011
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Frans ten Top, ga door.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)