Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het Geheim van de Watermolen

Het was een mooie lenteavond, nog vroeg in het voorjaar, nadat de kieviten waren gearriveerd, dat Foppe zijn Brommobiel startte en naar de Watermolen van de Veenhoop reed, met een geheimzinnig gevoel in zijn onderbuik, net of hij speciaal Die avond daar Alleen moest zijn.

Foppe was de laatste tijd wat eenzaam geweest, daar hielp geen moedertje lief aan ondanks alle zorg en aandacht van zijn medemens, het was een diepe leegte die door niets gevuld kon worden, het hol van de Beer, om te overdenken en weer los te laten, en dan weer verder te gaan met zijn hoofd vol gedachten en kleine pleziertjes.

Foppe stak de zestigste sigaret aan met zijn lucifers en liep kalm, na te zijn uitgestapt, het paadje af over de dijk die leidde naar de Watermolen zoals hij die kende uit zijn vroege jeugd. Zou ik hier dan het geheim van mezelf kunnen ontdekken vroeg hij zich af; hij was een beetje angstig om hier alleen te zijn maar zijn honger naar avontuur was groter en hij had zijn mobieltje bij zich.

Aarzelend stopte hij bij de door de maan verlichte Molen die in Rotterdam nieuwe bladen had gekregen en er weer vijftig jaar tegen kon. Er is hier iets, ging het door hem heen. Even kreeg hij weer de angst voor een psychose maar hij luisterde aandachtig en hoorde een vogeltje en zag de volle maan die hem geruststelde. Er was hier niemand, ging het door hem heen, ik ben hier helemaal alleen en niemand weet het, wat kan ik hier nu ervaren, vroeg hij zich af.

Foppe stak de voorgedraaide sigaret aan en schermde het vlammetje af. Een vuurvliegje lichtte hem bij. Veertig jaar en nog steeds een aanhankelijk kind, dit was het spannendste sinds tijden en hij was toch rustig. Het leek als of de watermolen hem beschermde, hij was een met de natuur en de sterren, de engel beschermde hem en hij had controle over zijn gedachten en gevoel. Nu ben ik Echt ALLEEN, dacht hij trots, en het is helemaal niet erg! Ik ben bij mezelf, hij aarde even en doofde de sigaret en ging onder de molen zitten die stil stond en genoot van het moment.

Na een korte pauze van sufheid door de ervaring stond hij op en deed een plasje. Hij liep krachtig naar de brommobiel en keek op de fluoriscerende wijzers van zijn klokje, twaalf uur 's nachts precies.
Hij startte het kreng van drieduizend euro en gaf vol gas en reed met de grote lichten aan behendig sturend van deze plek die hem had geleerd voor een moment in zijn kleine bestaan even verlicht te zijn en gesterkt.
Hierdoor viel hij met een niet aangestoken sigaret veilig in zijn bedje in slaap met een muziek van Neil Young en droomde niet die nacht en werd verkwikt wakker en zweeg verder over zijn ervaring maar schreef dit op op zijn vertrouwde pc’tje dat hem al zoveel troost had gegeven en grip op zichzelf.

Dit is het Geheim van de Watermolen…

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 apr. 2008


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3,2 met 5 stemmen 371Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
27 apr. 2008
Email:
foppeoosttelfort.nl
dit is een overwinning op mezelf
en ik dank de lezer voor de waardering

ik vind het heel leuk om op nederlands.nl te staan

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)