Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

kerstverhaal voor bij de centrale verwarming

Kerst, geen zin in, bromde Willem. Het was de dag voor de kerst en hij had nog steeds niets in huis gehaald want hij woonde alleen en was licht schizofreen. De drukte in de winkel hield hem tegen en de stilte in huis was ondragelijk want de radio draaide alleen kerstmuziek en dat hield hij niet meer uit. Willem vluchtte naar buiten de straat op en ging zitten bij het water van het parkje.

Het werd al snel kouder en Willem stak zijn zoveelste sigaretje op. Kerst was vroeger wel fijn geweest, samen met zijn moeder en zus en zijn goudvis en lekker eten en een mooie boom. Willem was nu veertig en het leek nog als de dag van gisteren maar hij was nu wel mooi alleen en daarom had hij er geen zin meer in. Kerst deed je ook alleen voelen en dat gat in zijn hart en hoofd maakte het er niet beter op. Weer stak hij een sjekkie op. De eendjes had hij al gevoerd.

Als er nu een teken komt uit de Hemel dat iemand mij ziet dan doe ik aan kerst, dacht Willem ineens.
En ineens zag hij het. Een sneeuwvlok. En nog een, en nog een. Speciaal voor mij! flitste het door hem heen en hij riep een meisje met een rode muts, kijk sneeuw! Ik zie niets, zei ze terug en liep verder met haar hondje.

Nou ik zie het toch! dacht Willem en hij liep terug naar huis via de bakker met een kerststol en zette thuis gekomen de centrale verwarming wat hoger en zette de oude platenspeler aan met kerstmuziek. Midden in de Winternacht. Een groet uit de Hemel voor mij met kerst, fijn dacht Willem en ineens voelde hij zich ook niet meer alleen. Alle moeite en ergernis van zijn toestand viel van hem af en ontspannen zat hij zoals anders ook alleen van de muziek te genieten.

De telefoon ging en nog een keer. Kom je morgen kerst vieren, vroegen moeder en zus. Ja, zuchtte hij en ging naar bed en droomde over een sneeuwvlok die speciaal hem het teken had gegeven om kerst te vieren al had hij er helemaal geen zin in gehad omdat hij dacht dat hij alleen zou zijn.

Happy White Ending

Schrijver: foppe oostenbrug, 20 december 2008


Geplaatst in de categorie: kerstmis

3.8 met 19 stemmen 1.288Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
20 december 2008
Waarheidsgetrouw verhaal. Kerst vieren als al van midden november de winkels uitpuilen van kerstversieringen en vanaf dan de radio alleen nog maar kertliederen draait. Daarbij komt nog de kokende hitte van december in een tropisch land waar men zijn levensdagen eindigt. Geef mij maar Stille Nacht, Heilige Nacht. Meer hoeft niet terwijl men aan goede mensen zoals Foppe denkt en hen het beste wenst.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)