Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sprookje van de zwarte zwaan

Er was eens een zwaan die zich ongelukkig voelde. Zijn ouders waren weg en hij zwom maar rond in de grote vaart bij de windmolen. Het was winter en hij niemand om zich om mee te spelen. Soms staarde hij in het water en wenste dat hij er maar niet meer was.

Maar op een dag kwam er een grote groep witte zwanen neerstrijken en zij maakten een nest voor die zomer. Blij stapte zwaan er op af maar men keek een beetje op hem neer. Hij had zwarte veren! Nou, wat geeft dat dacht Zwarte Zwaan mismoedigd en deed dapper mee. Maar aan het einde van het seizoen bleef hij weer alleen achter en wenste weer dat hij dood was.

Toen verscheen in een droom een grote Grijze Zwaan in zijn gedachten. Hij zei tegen Zwarte Zwaan: ik ben de OpperZwaan, jij bent net zo goed als alle anderen, de waarheid is niet zwart of wit, het zijn alle kleurschakeringen die er een groot geheel van maken, en jij bent een Schepsel van mij, wees blij dat je anders bent en uniek en zwem maar mooi weer verder, je krijgt een paar grijze veren van mij er bij als teken dat jij bij mij hoort.

Zwarte Zwaan werd wakker en voelde zich niet meer alleen en vloog heel hoog de lucht in naar een andere Vaart en kwam allerlei vogels tegen die hij nooit gekend had en daar vond hij zijn plekje, te midden van de grote witte wolken achter waar de kracht vandaan kwam van de Grijze Opperzwaan. Sindsdien bleef hij alleen maar werd erg artistiek en als hij weemoedig was dacht hij aan de droom en dat was dan genoeg om vele grappen te maken. Een witte zwaan heeft hij nooit gevonden om mee te trouwen, maar vrijheid is ook wat waard, dacht hij dan maar en zwom een eindje om, om zich sterk te voelen.

Einde Zwarte Zwaan Fabel Foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 14 mrt. 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

4,8 met 4 stemmen 666Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)