Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Is Uw poes al geholpen?

Vorige week werp ik een brief in de brievenbus en toen ik terug naar huis liep, wandelde er een klein rood poesje achter mij aan. Hij liep zelfs mee naar binnen, maar ik heb net een poes dus zette ik het poesje weer netjes buiten. Het liep nog wat rond mijn huis en toen was hij ineens weg. Ik was het hele voorval al weer vergeten, totdat de buurvrouw (die ook altijd voor mijn poes zorgt) aanbelde met de vraag: weet jij van wie die kleine rode poes is? Nee dat wist ik niet, maar ik vertelde wel dat zij zomaar naar binnen liep.

Zo lief als mijn buurvrouw is ging zij een aantal mensen in de straat af met dezelfde vraag. Maar niemand wist van wie dat poesje was. Nu is mijn buur een ontzettende lieve vrouw voor dieren en ze vond dan ook dat de poes dan maar naar het dierenasiel moest. Ook omdat zij diezelfde middag een zwarte kater boven op de poes had zien zitten. Dus misschien was de poes al gedekt en wat moet de poes dan op straat met allemaal kleintjes.

Omdat de poes bij mij binnen kwam, zou ik kijken of we haar konden pakken. Na 10 minuten was het poesje bij mij en we belden het dierenasiel in Terneuzen. Daar werd ons verteld dat wij haar ook konden afgeven bij de dierenarts in onze woonplaats. Die doet namelijk de sterilisatie bij de dieren van het asiel en kon er gelijk gekeken worden of ze een chip had.

Zo gezegd zo gedaan: poes in een kooitje en wij samen naar de dierenarts. Nu dat was geregeld dacht ik. Tot de volgende dag er ineens een mevrouw voor mijn deur staat: Heeft U toevallig een kleine rode poes gezien? Nu stond ik toch even verbaasd te kijken. Braaf vertel ik dat als zij nog snel was ze hem misschien nog bij de dierenarts kon ophalen. Maar dan wel gesteriliseerd waarschijnlijk.

Nu weet ik niet of het de bedoeling was om haar te laten steriliseren, maar 2 dagen later zag ik ineens het rode poesje weer en ik kon haar zo weer oppakken. En ja er zaten hechtingen in haar buik,ze hadden haar gelijk geholpen.

Later zag ik mijn buurvrouw en zeg tegen haar: heb je het al gehoord, we hebben een poes uit de volgende straat laten steriliseren. We kijken elkaar eens aan en we schieten in de lach. Het zal je maar gebeuren.

Schrijver: E van Dam, 18 maart 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

3.6 met 9 stemmen 273Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
lezeres
Datum:
19 maart 2009
Je boft dat het een aardige mevrouw was.
Voor hetzelfde geld had zij met haar poes (omdat ze rood was} willen laten dekken door een rode kater.
Maar ik vind het wel een leuk verhaal.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)