Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stil feest

De tweeling was, in die 42 dagen, flink gegroeid. Ze wogen nu maar liefst 2200 en 2000 gram en mochten eindelijk naar huis. De warme band die we hadden opgebouwd met het ziekenhuispersoneel werd gepast gebroken. Zij hadden hun werk professioneel gedaan en rondden het verblijf vriendelijk af. Zij hielpen met het dragen van de geboortespullen tot de uitgang van het ziekenhuis en wensten ons succes met het dubbele geluk. Ze hadden ons, de afgelopen weken, in alles gesteund.

We werden hiermee verlost van die vervelende ritten van en naar het ziekenhuis, het parkeergedoe en het geregel van de opvang van ons oudste kind. De tweeling hoefde geen piepende, zuurstofmetende apparaten meer aan hun kleine lichaampjes. Weg met die lelijke neussondes! Die kunstmatige warmte is nu ook definitief verleden tijd. Geen cafeïnepepmiddelen, metingen van wat maar kon worden gemeten, geen precies afgemeten quota aan moedermelk (2 ml om mee te beginnen), geen rapportages van de nacht, noch de grafische voorstellingen van te analyseren persoonlijke parameters.

Voor onze tweeling was dat nu allemaal niet meer nodig! De tweeling was nu gezond en sterk! Sterk genoeg om de kar helemaal zelf te trekken. Samen met ons. Ze werden nu echt ontslagen en mochten mee naar huis. Ze mochten nu, na al die lange dagen en nachten, dan eindelijk toch thuis komen.

De twee bedjes in de slaapkamer schitterenden die middag warm in de zon. Twee tevreden slapers vulden de dekens… Eindelijk thuis! Met de tweeling thuis keerde die middag ook de rust in onze hoofden weer terug. Vanaf nu kon de tweeling gewoon baby zijn. De jongens konden eindelijk baby zijn zoals we het ons voor hun geboorte hadden voorgesteld en wilden! Maar nu trokken wij zelf de kar en waren we in control!

Het was die middag feest in Huize Hertog. Groot feest! Het feest werd in stilte gevierd. Welkom thuis, lieve mannekes. Welkom thuis!

Het was een stilte voor de storm.

Schrijver: Jan Hertog, 14 apr. 2009


Geplaatst in de categorie: geboorte

3,6 met 7 stemmen 1.452Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)