Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het goede en het verkeerde been

MET HET VERKEERDE BEEN

De vrouw werd wakker en bleef even liggen in het grote bed. Ze was nu al moe. Ze stapte met het verkeerde been uit bed en begon de dag. Haar man zei, nou je ziet er niet uit vanmorgen, zeker met het verkeerde been uit bed gestapt.
Kribbig zei ze dat ze liever was blijven liggen als hij dat zei en ging weer naar bed. Het kind sliep ook nog en haar man vertrok naar kantoor zonder nog iets te zeggen. Nu pas merkte ze de zon op die door het raam naar binnen scheen. Ze besloot nu met het goede been uit bed te stappen, haar linker dus, en douchte en ging de stad in om op een terras te gaan zitten even weg van het huishouden en het verkeerde been. Die avond zat haar man alleen bij de magnetronmaaltijd en zij bij een leuke vriendin, haar kind sliep alweer. Om elf uur kwam ze thuis en haar man sliep al. Met het goede been stapte ze in bed om er voorlopig niet meer uit te komen, want morgen was het weer zo’n dag. Je wist tegenwoordig gewoon niet meer met wat voor been je uit bed moest stappen, dacht ze ongelukkig en viel in een rusteloze slaap, met twee benen op het bed over elkaar alsof ze even vrienden waren.

HET SPROOKJE VAN HET GOEDE BEEN

De vrouw droomde heel naar en werd midden in de nacht wakker. Haar been was verdwenen in haar droom, foetsie weg. Zorg ik eigenlijk wel goed voor mijn goede been, dacht de vrouw. Ze las het sprookje van Andersen van de kleine zeemeermin en dacht aan haar leven en huwelijk. Nee, het ging niet goed. Ze stond op en verzorgde haar been goed en deed mooie kleren en schoenen aan en maakte een ontbijttafel klaar en haalde het kind uit bed en deed het de luier aan.

Zo zo, jij bent met het goede been uit bed gestapt merkte haar sprookjesprins van vroeger met een glunderende lach op. Verbeeldde zij het zich of hield hij nog van haar en ging hij weer naar zijn werk in afwachting van de avondmaaltijd en het voetbal van vanavond? Ach, dat been ook van haar, het maakte haar nu weer gelukkig nu zij er voor zorgde. Het kind zei ineens, papa en mama nu weer lief voor elkaar? En ging spelen met zijn speelgoedbeertjes.

Die avond deed haar been gek, het kriebelde en jeukte en maakte haar aan het dansen tot laat in de nacht en omstrengelde haar man als een slang om elkaar niet weer los te laten en vanaf die dag stapte ze elke dag met het goede been uit bed omdat zij er acht op had geslagen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 22 apr. 2009


Geplaatst in de categorie: huwelijk

3,0 met 4 stemmen 368Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)