Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Steevast verweer

Te vaak gebeten en nu doodsbang om te leven. Ik krab mijn klauwen kapot aan de muren van mijn eigen huis. Ik wens de vrijheid van het wilde paard dat niemand kent. Ik luister niet meer naar het zinloze verstand van opgefokte vluchtelingen. Hun drang naar orde is een waan verpakt in angst en agressie.
Ik zal vliegen, voortaan ben ik de gierzwaluw van een uitstervend ras. Nee, dat kunnen zij niet. Wie is nu werkelijk de angsthaas en wie de waaghals?
Ik ken de grondwetten niet meer. Ik vind ze uitermate gestoord. Nog net niet anarchistisch. Mijn beet is onzichtbaar, zichtbaar beter voor mijzelf.
Verwijt mij niets. Ik zie enge woelratten, onzichtbare gifslangen, valse honden, hasj-verslaafde en wijn-verslaafde religies, alle verdovingsmiddelen kunnen de pot op, ook de georganiseerde, geestelijke dwaalwegen! Iedere onderdrukking en misleiding door narrow-minded, ijsheilige, veroordelende, zwaar kritische, leugenachtige, pathologische, onbehandelde, tragisch-paranoïde, vooral liefdeloze, het eigen-gelijk in beperkte kring voortstuwende, onverlichte, zwartverdorven, anti-God, mens-hatende mensen is strafbaar bij de Echte God!
En een vrije ziel mag men niet knechten. Ik vlieg naar Tibet of Peru. Ik ben zowel dirigent als orkest als muziek als publiek.
Vaarwel, aardse zotheden! Ik stijg, maar overstijg niets. Wij zijn kunst, zonder mee te doen aan rages en modegrillen. Vermijd eer, wentel meer en meer rond in onzichtbare paradijzen en paleizen.
Wat gaan we doen, een miljoenenvretend, volkshypnotiserend sprookje in stand houden of de naakte waarheid omarmen! Égalité! Dat elitair-doorgeschoten, overbodige pronkstuk in Mozambique, vol filmsterallure (mager hoor, hun prestaties!), staat per jaar op twee weken na leeg, laat dan minderbedeelden op staatskosten invliegen, zij die echt door de crisis getroffen zijn! Alles natuurlijk inclusief dezelfde peperdure maaltijden, hen gun ik dat 100% meer.
In vroegere tijden was één kasteel genoeg voor een koning, maar koninklijke hebzucht groeit blijkbaar met de eeuwen, evenredig aan het roofgeld, word wakker, in de kern republikeinse burgers, jullie betalen voor een debiele, tot in de finesses uitgekiende, zinsbegoochelende, kapitalistische poppenkast! Door en door waardeloos, ondanks alle pracht en praal, veel te lang stupide en naïef in stand gehouden, ondersteund door kerkistisch gewauwel van Balkenende-klonen, al net zo schijnheilig en ouwehoerend uitbuitend!
Het is een mooie, mierzoete, door hartversmeltende, lieftallige kiekjes/beelden opgesmukt, ratio-verpulverende, zwaar-aangedikte, toneel-academische, funest-misleidende poppenkast!
Willem van Oranje was een giftige egoïst, een narcist, een militair, een hoogmoedige, neurotisch-tirannieke, roofzuchtig-dominante anti-volkse, superarrogante, aan een meerderwaardigheidscomplex lijdende, enkel eigen materieel gewin najagende WOLF in wel erg overdreven chique schaapskleren! De Christusgeest is voor de nu armen en niet voor de nu rijken, die hun rijkdom schaamteloos exploiteren, wel voor de rijken die delen met de armen.
Overdenk wijsheden en droom weg in een warm bad, maak bewoonbare schuimgrotten, vergeet de bittere ellende van het persoonlijke lijden, bemin de gouden regenbogen van het rijke zwijgen, de vrije geest, het onherkenbare.
Misken wat je dacht te kunnen doorvorsen.
Struikel over de drempels van je vermogens.
Val in de armen van een Spiegelloze God. De ziel van morgen ineen met het lichaam van morgen, nú naderen!
Laat de synthese tussen Oost en West in jou zijn. Men kan niet beter beginnen dan in de gelukkige gekte, waar men tegenwoordig fortuinen voor overheeft, maar dat zegt niets.
Wees je eigen Messias of roep de koekoek om hulp.
Weersta de mesquinerie in al haar moorddadige vormen. Tabee ermee. Ik hou van vogelwichelarij en hemellichamen, die onbekend zijn. Uit mijzelf weet ik niets. Ik vind heil in de dampen van heksenbrouwsels, het bijten in maagdenbillen, zomergodinnen, verrukkelijk snoep. Ik bezoek de vauxhalls als een fiere koning met de ogen van een waarlijk helderziende.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 okt. 2009


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2,5 met 6 stemmen 1.173Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Peter J.R. Vermaat
Datum:
13 okt. 2009
Email:
pjrvermaatgmail.com
Het begint met pure dichtkunst: "Te vaak gebeten en nu doodsbang om te leven. Ik krab mijn klauwen kapot aan de muren van mijn eigen huis. Ik wens de vrijheid van het wilde paard dat niemand kent. Ik luister niet meer naar het zinloze verstand van opgefokte vluchtelingen. Hun drang naar orde is een waan verpakt in angst en agressie. Ik zal vliegen, voortaan ben ik de gierzwaluw van een uitstervend ras. Nee, dat kunnen zij niet. Wie is nu werkelijk de angsthaas en wie de waaghals? Ik ken de grondwetten niet meer."

Daarna wordt het gebral, dagelijkse dodelijkheid die morgen weer voorbij is en waarbij je de adem beter sparen kunt.

Weet je nog dat we op je kamer naar Joy Division luisterden en jij de zinloosheid van je leven op tafel legde? Er is sindsdien veel gebeurd, veel woorden van je heb ik gelezen, ik heb taal herkend en erkend, maar ook daaromheen en vooral daaroverheen een massa luidruchtigheid. Jammer is dat laatste.
Ik ga geen inlegkunde beoefenen, maar een zekere zucht naar verhoring is onmiskenbaar. Ik zie de muur de stem stuiten.

Denk er eens over.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)