Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

veerkracht

Met een terloopse beweging tik ik de sliert verdorde bladeren van mijn hordeur. Het volgende moment realiseer ik me dat dit niet logisch is.
Verdorde bladeren midden in de zomer. Noch de plaats, in het midden van het gaas. Op het plankier van mijn balkon ligt een slak. Samen met een pluk bladderige schilfers, wat eens zijn beschutting was. Waarschijnlijk te grazen genomen door één van de eksters uit de nabije boom, om onbekende reden gedropt op mijn balkon. Zwaar beschadigd dapper op zoek naar een uitweg, via mijn hordeur.

Wanneer het noodlot je eenmaal op het oog heeft .... Met een tik tegen het gaas belandt hij op de grond. Het duurt even voor hij zich wéér bij elkaar geraapt heeft. Langzaam in beweging komend, zoekt hij zijn weg naar de aangrenzende lat.

Ik kan hem niet uit mijn gedachten zetten en kijk na enige tijd of hij vordert. En dat doet hij, al is het moeizaam. Het dichtstbijzijnde groen is wel heel ver buiten zijn bereik. Ik til de lattentegel op en hij valt stil. Doemt hier de volgende ramp op? Beneden in het gemeentegroen steekt hij zijn voelsprieten uit. Wonder der veerkracht.

Schrijver: Joke Bot, 5 nov. 2009


Geplaatst in de categorie: overig

4,5 met 6 stemmen 151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)