Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

flexibiliteit

Het begon met één dag regen en ieder hoopte dat het daarbij blijven zou.
Vervolgens keek men een week lang naar de lucht in de verwachting toch ergens een sprankje blauw en misschien zelfs een fractie van een zonnestraal te ontwaren. Uiteindelijk leek accepteren het enige wat er te doen was.
Blijkbaar was er voorlopig niets anders dan deze gestaag vallende stroom hemelwater. Na een maand paste men zelfs zijn of haar garderobe aan, winkels haalden een uitgebreide regencollectie in huis.
Een jaar later werd er een ander soort huizen gebouwd, en na tien jaar woonde ieder in een drijvende villa. De vlotten lagen niet persé verankerd. Men verhuisde nu regelmatig, gewoon wanneer het handig was of leuker leek. Ook erg praktisch wanneer men de buren zat was of meer op stand wilde wonen.
Zelfs de lokkertjes bij de verkiezingen ontkwamen niet aan verandering. Er waren politici die zeer overtuigend het einde van het natte tijdperk aankondigden, sommigen gingen zelfs zo ver dat ze zon beloofden. Anderen riepen op St. Noach te gedenken, die drie jaar geleden tot heilige was uitgeroepen. Velen bekeerden zich tot de Noach-secte en beschouwden zich als het ware volk.

En toen ........., toen was het opeens, zomaar op een dag droog.

Een enkeling was erg flexibel, die zat gelijk diezelfde dag op een fluks bijgebouwd drijvend terras lekker in de zon. Anderen kwamen met een doem-scenario, dit was een straf van St. Noach, die inmiddels tot regengod was gepromoveerd. Men had blijkbaar zijn geboden overtreden.
Er waren politici die riepen dat ze dit toch dertien jaar geleden al beloofd hadden. Afijn, een ieder kon putten uit een scala van verklaringen, net waar men zich prettig bij voelde.

Het begon met één dag zon .........
Na drie maanden hoopte men dat het daarbij blijven zou. Een ieder keek naar de lucht, in de verwachting toch ergens iets wolkigs en misschien zelfs een druppeltje van een regenstraal te ontwaren. Uiteindelijk leek accepteren het enige wat er te doen was.

Schrijver: Joke Bot, 18 december 2009


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 1 stemmen 204Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)