Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bij een minnares in de biechtstoel (21, slotakkoord )

Ik ben ben beschuldigd van loepzuivere ketterij en afschuwwekkende hekserij, maar, oerdomme, kortzichtige, afgestompte, veroordelende, geïndoctrineerde, preutse, schijnheilige, onbewust psychotische, zwaar depressieve, impulsief agressieve, oogklepdenkende, seks-onderdrukkende, God-afvallige, braaf-angstige, doorleefdloze, zielsjonge, aardsgebonden, gevoelloze, hebzuchtige, zelfingenomen, luie, verwende, gemakzuchtige, anti-literaire, quasi-sportieve, gemeen-jaloerse, afbrekende, pathologische, onverbeterlijke, minderderwaardige, lompe kuddedieren.

Ik ben geen heilige, verre van dat; onperfect, alcoholistisch (geen wonder met twee verslaafde opa's), gebrekkig, onredelijk, gemeen, grof, dwaas, onvoorbeeldig, schrikbarend, zwaar getraumatiseerd, onberekenbaar, een grote Nul, feilbaar, angstaanjagend, wreed, bruut, tergend, dominant, narcistisch en meer, kwaadaardig, stupide, seksistisch, impulsief, chaotisch, stout, kwetsend, hooghartig, kritisch, te aanwezig, in de weg lopend, extremistisch, nihilistisch, anarchistisch, ambitieus, humeurig, zwaar gestoord, prettig gestoord, door van alles gestoord, flauw, krampachtig, vurig, infantiel, onbegrijpelijk, grillig enzovoort en toch zal de tak waar ik aan moet worden opgehangen, eeuwig breken.
Gelukkig ben ik geen heilige, net als Jezus.
Dat mijn wieg aan het Boterdiep te Bedum in de kamer stond, waar een vorige bewoner zich heeft opgehangen, vind ik wel heel luguber en bizar en onkies van mijn horrorouders. Van hoofdmeester Blom kreeg ik eens een zelfgemaakte verlofpas voor een weekend Friesland, met een kauwgomplaatje van een marinier erop. Ik wilde marinier of FBI-agent worden, ik dacht toen dat alles nog mogelijk was.
Blom kneep niet alleen, maar hij draaide het vel ook nog eens rond, wat extra zeer deed, wat ik maar niet kon rijmen met zijn innemende grappenmakerij. Dan was er nog juffrouw Ribben (vreemde naam voor iemand met zoveel borstenvlees daarvoor!), die ons tekenles gaf. Zij had de grootste tieten van de wereld en die drukte ze tegen mijn nek en schouders, wanneer ik mijn tekenwerk showde. In mijn mooiste visioen hangen de borsten van Moeder Maria in veelvoud boven de aardbol, gevuld met hemelse melk, waar iedere behoeftige van kan drinken, aan die harde, langwerpige, sappige tepels lurken! Eeuwige Lust. Ook God de Vader sabbelt lekker mee. En Jezus verschijnt nu dagelijks aan mij en engelen en heiligen, onze Godin Artemis wint!
Soms ben ik weer in die oorlogsbunker midden in het weiland, gevechten leverend met mijn jeugdige kameraden of ik zie die enge gierkelder voor me of ik hoor de gierende varkens in de nauwe steeg richting hun slachting, zie dat dikke, zwarte pistool, zie hoe ze later daar door midden gehakt aan een grote haak hangen.
Ik pikte honderd gulden om een ijsje te kopen, werd betrapt door de kassajuf.
Was verliefd op juffrouw Van der Zee, huilde toen ik een korte broek aan moest en sandalen, die ik haatte.
In Kollum sliep mijn vader met ene Joop in een bed. Een homofiele antiquaar uit Ee bezocht hem wel erg vaak en van een geflipte Eppie kregen wij onze eerste hond.
Een oude, markante Lena gaf ons een boerenbontverzameling.
Ik viel met blote armen en blote benen in de brandnetels.
Ik zag Johnny Woodhouse in dorpscentrum 'De Roskam'.
Ik proef de bosbessensap van de buurvrouw.
Ik dit en dat, ach zoveel, laat maar, wat dondert het ook allemaal, de fik erin!
Trouwens, geloof me, dat de kaarsenfabriek door brandstichting is verwoest, daar heb ik niets mee te maken, ook al ben ik voor de politie nog steeds de hoofdverdachte, ook al weet ik bijna zeker wie het wel gedaan heeft, ik weiger met hen mee te werken, laat ze zelf hun smerige, machtswellustige, vruchteloze werk doen. Het kaarsvetbolwerk in de fik, geniaal toch! Hóge vlammen, schatje, hóge vlammen in de pikdonkere nacht!, in Alkmaar goed zichtbaar, een symbolische tegenaanval van een dierbare vriend van mij.
Maar die gekruisigde Jezus boven het grote altaar heb ik zeker kapotgeslagen! Het heeft lang geduurd, maar het muntje is dan toch gevallen.

'Wie Zijn aanwezigheid zoekt, komt om als de vlinder in de kaarsvlam.'
- Henri Le Saux -

'Alles, was nicht Gott ist, kann mein Erwarten nicht erfüllen.'
- Blaise Pascal -

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 februari 2010


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

2.3 met 3 stemmen 251Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)