Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bijna een paardenmeisje

‘Björn is een beetje mijn paard’ zegt Sandra terwijl ze voor me uitloopt op weg naar de manege. ‘Hij is donkerbruin en heeft zwarte manen’. Ze kijkt een beetje trots. Ik loop naast haar en knik. Ik heb me laten overhalen om er eens een kijkje te nemen.
De manege ligt tien minuten lopen vanaf ons huis. Vlak naast ‘De Meren’, de grote waterplas waar we ’s zomers in zwemmen en in de winter op schaatsen.
De lucht komt ons al tegemoet. Ik hoor hoevengeklik en op de grond zie ik overal plakkaten paardenstront en plakken hooi. Ik zie vrouwen en meisjes lopen met glimmende paardrijlaarzen aan. Ze kijken stug voor zich uit en letten niet op ons.

Dan lopen we de paardenstal binnen. Het is er broeierig warm.
Rondom ons staan de paarden met hun kont naar ons toe. Ze zwaaien met hun staarten en er klinkt volop gehinnik.
Ik aarzel wat maar Sandra loopt vastberaden naar een groot, bruin paard. Dat zal Björn zijn.
Ze wenkt me en zegt met commanderende stem: Kom, hij doet niets.
Ik kom dichterbij en vind het eng maar hier heeft Sandra geen boodschap aan. Ze pakt me bij mijn arm en trekt me mee. Ik houd mijn adem in en kijk hoe zij hem begroet.

Björn geeft geen sjoege. Ik durf hem nu ook aan te raken. Samen staan we wat benauwd tussen paard en wand. Ieder paard staat in zijn eigen nis. Björn hinnikt en verstapt.
Ik schrik me rot maar blijf toch staan. Ongelooflijk wat is hij groot. Ik ben onder de indruk maar te bang om het leuk te vinden. Als Björn opzij stapt, wordt het me te gortig. Snel loop ik bij het paard weg. Naar achteren. Veilig bij de ingang van de stal,tegen de zin van Sandra in.
Sandra pakt een borstel en strijkt met lange halen over de vacht van Björn. Ze kijkt erbij alsof ze dit al jaren doet. Ik blijf kijken en pak dan ook een borstel.’Borstel jij Eefje maar, die doet echt niets’.

In gedachten voel ik de suizende slag van zijn hoef in mijn gezicht. De schrik slaat me om het hart maar ik overwin mezelf. Als altijd. Uiteindelijk sta ik in de nis en borstel Eefje.
Hier is het bij gebleven.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 24 april 2010


Geplaatst in de categorie: dieren

1.0 met 3 stemmen 359Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)