Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Doorzagen 2

Nu snap ik dat Erasmus de zotheid loofde als het hoogste goed, immers, na alles juist te hebben geobserveerd, rest de ware gekkenlach, de kolderieke narrenkledij boven alle serieuze maskers van aangeleerde, machtsbeluste kennis.
God als Wijze Nar, bij het Hoogste kan een mens niet komen, maar wel ver, een gebroken afspiegeling zijn, dat misschien, maar altijd ten hoogste. God heeft Zijn grenzen, de mens idem dito.
Een noodzakelijk verschil met de liefde als inzet, als Grondkarakter, als Geheime Katalysator tussen hemel en aarde, ik heb beide werelden even lief, maar ik geloof dat het hemelse in ons minder obstakels opwerpt. Moge God in jullie zegevieren!
Tjonge, ik had theoloog moeten worden! Fout, dat ben ik door eigen ervaringen, lezingen, transformaties en bijzondere menselijke contacten door de jaren heen, uittredingen al of niet met drugs, alcohol, emotioneel lichaamswerk, zweethutten, Turkse sauna, brainmachine, wierook, new-age-muziek, nachtbraken, meditatietechnieken, klankschalen, trommels, sjamanistische opleiding, aanleg, helderheid, genade, spirituele hulpverleners, psychische hulpverleners, onzichtbare hulpverleners vooral, beschermengelen, in een trip een oud opperhoofd, die mij vijf kilometer lang deed zingen van puur geluk!, LSD-achtig, de naakte vrouwen vrijgevig in hun vrouwelijke, oerwijze energieën, mijn geloof in met name godinnen, vruchtbaarheidsgodinnen, liefdesgodinnen, tantra, erotiek versmolten met God, Eros dus, overgoten met een zinnenprikkelende saus van goddelijkheid, maar ook tongstrelende wijnen en kazen, verse haring van die ene superrondborstige verkoopster in wie ik Maria Magdalena zie, de hedonistische wegen tot God zijn eveneens talloos, neem bijvoorbeeld Lodewijk van Deyssel, die wist daar wel raad mee, bezat overigens eerste drukken van Rimbaud, dat zijn weer esthetische wegen, het barst van de wegen, als je je hartchacra maar opent!, want daar ontbreekt het veel moderne mensen aan, gekluisterd aan diverse machines en op drift geraakt in een rationeel draaiende cultuur, dag in dag uit verdoofd door het manlijke deel in onze wezens.
Het vrouwelijke, zachte, intuïtieve, spirituele, kunstzinnige deel is ondergesneeuwd. Yin en yang in disharmonie. Te veel mannelijke energie zal de aarde op den duur verwoesten, doe daar niet aan mee, durf je zachte energieën te uiten, ook al is dat moeilijk in een verharde samenleving, waar de ratio wordt aanbeden, dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen, want evenveel vrouwen blijven haken in hun, ook al door deze maatschappij aangewakkerde, mannelijke kanten.

Ik heb vele harmonieuze vrouwen gekend, waar ik veel van geleerd heb, die mij veel hebben gegeven vanuit hun heilige mysteriegebieden, echte sjamanen, echte vrouwen zonder poespas of hautain gedrag, psychologisch ver vooruit in de evolutie van de trage massageest, uitgestegen boven het wereldse getoeter en geblaaskaak, die mij met zachte sjamanistische energieën hebben geheeld, gestreeld, omgetoverd, verlicht, bemind, doen ontroeren in mijn ziel, ik noem slechts Ketan Hogeweg, die ik godzijdank op mijn levensweg heb ontmoet, zij het veel te weinig, maar het is net als die gelovigen rondom Jezus, het even aanraken van zijn lange kleed was al genoeg voor een heel leven om voorgoed en eeuwig gelukkig te zijn, veranderd te zijn, verlicht te zijn.
Misschien heb ik mijn verlichting wel aan haar te danken, wie zal het zeggen? Ik denk toch de Liefdesgeest, de Lichtgeest, de Vreugdegeest, de Christusgeest, de Boeddhageest, de Krishnageest, de Vrije Energiegeest, de Kundalinigeest, de Tantrageest, de Venwoudegeest, de Elfenbankgeest, de Vierhoutengeest, de Malschelandgeest, de Dronken Geest, de High Spirit enzovoort.
Daar ongeveer heeft zij het immers ook aan te danken, ergens van gekregen toch, ze heeft er voor gevochten en gezweet, het kwam niet zomaar aanwaaien, al waait de Geest waarheen Hij wil, wat zag ik vooral in haar?
Het was die onmetelijke, onpeilbare, mysterieuze, vrijgevige, supergeniale, soepelbewegende, spontane, hartverwarmende, kameraadschappelijke, sekse-overstijgende, complimenterende, altijd vrolijke, ongecompliceerde, schaamteloze, eerbiedwekkende, oerwijze, doorleefde, aanbiddelijk erotische, godsdienstloze, zieleknijpersloze, cultuurloze, intens eerlijke liefdeswarmte! zoals bomen en dieren, volkomen vol overgave, oog in oog, hart in hart, ziel in ziel.
Mijn God, zij overstelpt mij nu nog steeds na zoveel jaren met dezelfde intense gevoelens! Als ik iemand hier op aarde hoogacht vanwege haar spirituele hoogwaardigheid, dan is zij het, op dezelfde lijn als de Dalai Lama van Tibet en dat is geen kleine vergelijking, dacht ik zo.
Mijn vingers jeuken, ik sla al mijn resten materie kapot, ik begin als een oermens opnieuw! Verdrijf met mij de wantoestanden! Zo zag ik bij een keurig restaurant twee borden staan, het voedsel half opgegeten achtergelaten, het dampte nog, het geurde nog! de broederlijke ober zag mij kijken en wij schaamden ons beiden, terwijl ik nog net niet tot aanvallen overging, hij nog net niet tot rechtvaardig weggeven, zo van; schuif aan, arme letterheer, het geld is in verkeerde handen en waarom zou ik de vuilnisbak vullen, terwijl ik uw honger kan stillen!
Is dat een mooi beeld in deze crisistijden of niet?

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 Jun. 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

1.3 met 9 stemmen 413Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)