Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Meneer Foppe is ziek maar wordt weer beter

meneer foppe is ernstig in de war en wordt opgenomen in Zuidlaren. Hij moet zijn kamer delen en er zijn veel vreemde mensen en weinig begeleiding die hem ook nog eens het hemd van het lijf vragen. Foppe tapt de ene mop na de andere en is heel druk van alles. Gelukkig komt moeder op bezoek en dan gaan zij uit rijden en in het café zitten want de dagbesteding is hem onmogelijk, hij kan er niet eens heen lopen omdat hij niet kan lopen en de weg niet kan vinden naar het gebouwtje. Dit is Zuidlaren, nee het moet al anders anders komt het niet goed.

Hoe had u het dan gehad willen hebben meneer foppe

ze geven me een rustgevende reiki behandeling en ik krijg een mooie kamer met een lekker bed en een radio en ga wandelen in de natuur en een slaappil en een verhaaltje voor het slapen gaan en 's morgens een praatje over mijn dromen met een zachtgekookt eitje er bij van de knappe lieve zuster.

Hoe het verder ging.

Foppe woont weer thuis en is weer aanspreekbaar en gaat leuke dingen doen. Hij is bang van alle indianen verhalen dat het weer kan gebeuren en voelt zich moe en praat niet met andere mensen. Hij schrijft alles van zich af en neemt een goede pil en zijn moeder is aardig voor hem.

Dan moet hij verhuizen naar drachten naar een begeleide woonvorm. Hier zijn leuke begeleidsters maar het is niet zoals thuis en meneer foppe moet erg wennen en zijn best doen en is erg opgewonden van alle prikkels om hem heen. Hij maakt weer grapjes en draait muziek en schrijft en schildert veel en doet wat in het huishouden en houd zijn dagelijkse praatje en wordt eens per week uitgelaten met de auto.

Foppe zijn fantasie

foppe wint een miljoen met een staatslot van langstlevende schizofreen. Hij heeft een vriendin, rijdt in een mooie auto en houdt van vakanties en is zeer spiritueel en schrijft een boek over zijn genezing dat een bestseller wordt door alle grapjes. Zijn foto s en schilderijen hangen in musea en hij is lichamelijk nooit meer ziek en droomt alleen nog over de hemel op aarde en heeft een eigen radioshow met oude muziek en grappen aan de ontbijt tafel. Zijn moeder is al tweehonderd jaar en still going strong en maakt zondags peertjes voor hem. Hij begint de reis naar de hemel alleen maar strand op de maan en is weer heel schizofreen want hij is weer alleen ,met maanmannetjes en stuurt een raket naar de aarde met een sos briefje maar niemand haalt hem op want er wordt bezuinigt. Zo maalt hij maar door en niemand die hem hoort en hij komt om van de honger en dorst maar is eindelijk gestopt met roken.

Schrijver: foppe oostenbrug, 3 Nov. 2010


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.9 met 7 stemmen 439Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
4 Nov. 2010
Email:
ag.schulztiscali.nl
Respect, Foppe. Je hebt een heel verslag serieus maar ook met de nodige humor voor de lezer bijna gevisualiseerd. Wat mij daarin bijzonder aanspreekt is de positieve instelling die er als een rode draad doorheen is geweven. Blijf schrijven!
Naam:
Wee
Datum:
3 Nov. 2010
Zo puur en ontroerend, je raakt me diep, Foppe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)