Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De keuze

Dwalende lichten die hem de weg wezen. Schaduwen bewogen om hem heen. Schenen hem te omsingelen. Pijn in zijn hart deed hem besluiten eeuwig door te lopen terwijl de wolken begonnen te dreigen. De aasgieren staarden vol verrukking naar dat wezen beneden hen. Blijven cirkelen was hun devies.

De hemel scheurde open en de engelen daalden vol toorn neer om de apen, zoals zei de mensen minachtend noemden, een lesje te leren. Bliksemschichten zetten de wereld in vuur en vlam. De mensheid schreeuwde van pijn en angst terwijl wegkruipen in een hoekje de enige optie was.

Het vertrouwen was weg vond hij. En dus bleef hij maar doorlopen. Met pijn in zijn hart. Hij kon niemand helpen. Oneindigheid werd eindigheid. Hij wist niet meer wie hij ooit was geweest en huilde van geluk toen hij de gouden poort zag die een uitgang uit zijn hel bood. Hij zou zijn eigen keuze moeten maken galmde het door zijn hoofd terwijl hij achter zich keek en zag dat de aasgieren een grootse maaltijd vierden.

Hij had zijn keuze gemaakt en schreeuwde het uit nadat hij op zijn knieën was gevallen.

De gouden poort ging open en het mooiste licht denkbaar daalde op hem neer. Velen die hun leven beteren wilden waren hem voor gegaan. Ook zij waren vergeten wie zij ooit waren geweest.

De achterblijvers hadden een andere keuze gemaakt en moesten ervaren hoe de aarde steeds sneller om zijn as begon te draaien om op gegeven moment te exploderen.

De gouden poort was nu voor eeuwig gesloten.

Schrijver: costa, 16 november 2010


Geplaatst in de categorie: algemeen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 285Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)