Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De overval.

Een oude man stond met zijn hondje voor een benzinepompstation; opeens kwamen er drie mannen al huppelend met nylonkousen over hun hoofd getrokken uit het benzinepompstation. Asjemenou zei de man, waarom huppelen jullie als hertjes uit het bos?

Wij hebben een overval gepleegd zeiden de mannen in koor. Hun kousen hadden ze trouwens niet goed aangetrokken over hun hoofd want de voet ervan bungelde over hun hals.
De mannen zagen er uit als schoorsteenvegers die wel erg diep in de schoorsteen hadden geveegd. Opeens gingen ze weer een dansje maken. Ik geloof hiphopdans of gangdriesprongdans. Dat deden ze trouwens uitstekend.

Waarom hebben jullie daarvoor geen balletschoenen voor aangetrokken vroeg de oude man. Oh ja, we zijn dat vergeten, eigenlijk moest dat wel ja zeiden de mannen. Volgende keer doen we het met balletschoenen. En uh zei een overvaller wat is eigenlijk uw lifestyle? Misschien een oude mok, sigarenrokend, houdend van André Rieu, en shoppen doe ik graag lyfestyletype.

Nu onze lifestyle is breakdancing, chickens, ferrari, cool en shit, macho en Ajax is ons cluppie. Oh wat ingewikkeld allemaal zei de man. Jullie zijn wel ingewikkelde mensen! Willen jullie de nieuwste dans voor mij doen?

Nu zeiden de mannen met het prijskaartje nog aan de nylonkousen om hun hoofd, we zullen je een dans leren!
Drie stappen vooruit, een, twee, drie, knie wat intrekken, huppelpas naar links, en buik in houden, ja,goed zo! Nu onze voeten spreiden, voeten weer zacht tegen elkaar en we geven u de hand!

Maar waarom hebben jullie die aardige man van het benzinepompstation bedreigd en bestolen?
Dat is niet lief van jullie.
Dat is lifestyle schreeuwden de mannen.
Lifestyle is dat we van de street zijn, van hiphop, van gangdans, van we moeten ons verdedigen enzo en daarom macho zijn, we zijn toch the fuck man! Ik moet me toch verdedigen anders word ik neergeschoten, zei een der overvallers.

Rare mensen zijn jullie zei de oude man. Ik zal bidden dat Jezus jullie een troeteldier schenkt, een kanariepietje die troostende liedjes voor jullie zingt.
Jullie hebben dat wel een beetje nodig dat Jezus jullie een kanariepietje schenkt die lieve liedjes met jullie gaat zingen want dat hebben jullie nu nodig en jullie houden van balletdans en diep in jullie hart van lieve liedjes, daarom dansen jullie zo poëtisch!
Oh dank je wel oude man, hoe heet eigenlijk uw dwergpinscherhondje?
Nackie. Oh wat leuk, we hebben eigenlijk van grootmoeder alleen nog maar spritskoeken, lust ze dat?
Met die benzinepomphouder maken we het weer goed.

Houden jullie voormalige overvallers ook van andere meer elegante sporten dan van dat eeuwige voetbal?
Uh, ja van schoonturnen met bal, kegels en hoepel.
Nou hoepel nou maar gauw op! Dat was maar een grapje, verzekerde de oude man met zijn lieve hondje Nackie.

De voormalige overvallers kregen gratie omdat ze het weer goed maakten met hun slachtoffer, een week later meldden ze zich aan bij de turnschool.
Daar gingen ze het schoonturnen beoefenen met hoepel en kegels en de bal.
Dat deden ze heel mooi. De kegels wierpen ze hoog in de lucht en met hun voeten en handen en ook op hun borst vingen ze de zachte plastic rode kegels op.

Ook wiepen ze de bal hoog in de lucht en op hun rug vingen ze de bal op.
En ze sprongen door de hoepel, precies door de hoepel. En wierpen de ene hoepel na de andere hoog in de lucht en vingen de hoepel op met hun heupen.
Omdat ze onbewust soms nog een overval wilden plegen losten ze dat op door op hun knieën nederig heel veel te poetsen met een dweil en water en zeep, het hele turngebouw door totdat het spic en span was. Dat helpt! En daarbij zongen ze al dweilend op hun knieën: ,We moeten en willen liefdevol nederig zijn !

Schrijver: cornil, 12 februari 2011


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.0 met 1 stemmen 385Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)