Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

En ze spraken de waarheid.

In veel christelijke kerken wordt gepreekt dat Adam Eva de schuld gaf van het eten van de boom van goed en kwaad en dat Eva de slang de schuld gaf. Maar dat is niet waar. Adam en Eva vertelden exact de waarheid. Want Adam vertelde dat hij was verleid door Eva. En dat was waar. En Eva vertelde dat ze werd verleid door de slang. Ook dat was waar. Ze zeiden beiden: “En toen heb ik gegeten”. Ze namen de verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag en gaven elkaar niet de schuld.
En de slang werd niets gevraagd.

Adam en Eva waren recht door zee. G’d begon meteen voor hen te zorgen, ook al was Hij behoorlijk kwaad.

Adam en Eva zeiden niet: “Ik heb eigenlijk niet van die boom gegeten, dat ziet U verkeerd. Kijk dat zit zo, met alle respect hoor, maar U maakt een denkfout. Het is niet zo’n ramp als het lijkt. Ik heb alleen maar even geproefd, niet gegeten, omdat ik U beter wilde leren kennen. U bent immers een geweldig G’d. Maar het zou kunnen dat U zich vergist had. Iedereen vergist zich wel eens. U neemt ook wel eens wat terug. Ik heb gehandeld uit liefde, maar de psychologie was nog niet zover dat ik dit had kunnen weten. En Uw geboden zijn soms best wel lastig hoor. Het spijt me dat ik U heb beledigd. Met alle respect nogmaals, maar U bent een vergevend G’d, dus U zult er vast geen probleem van maken. Zand erover! Laten we vrede houden met elkaar. Oké? Kom, laten we samen zingen: prijs Uw Naam.”

Nee, de slang met zijn konkeltaal werd niets gevraagd. Hij kán niet eerlijk zijn. Deze leugenaar was de aandacht van G’d niet waardig. G’d verdoemde hem direct. Adam en Eva, vers van de goddelijke pers, stonden nog zo dicht bij de waarheid, dat zij eerlijk zeiden wat er was gebeurd.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 24 april 2011


Geplaatst in de categorie: religie

3.0 met 9 stemmen 170Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
29 april 2011
Heel fijn een reactie te lezen, die de kern van het verhaal raakt.
Naam:
Han messie
Datum:
28 april 2011
Email:
hmessielive.nl
Een verhaal met ruime gedachte, die het denken en de moraal van deze tijd spelenderwijs uitbeeldt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)