Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Partner verlaten

Gerrie, een knappe man van in de dertig, was erg verdrietig, want zijn vriend Joop had de verhouding met hem gisteravond uitgemaakt. De hele nacht moest hij met tranen in zijn ogen daaraan denken. Ze hadden elkaar ontmoet in een homobar. De volgende morgen besloot Gerrie een wandeling te maken in het nabij gelegen park. De zon liet haar heerlijke warme stralen al voelen. Hij zag er netjes uit, droeg een korte blauwe broek en een geel overhemd. Zijn gebruinde gezicht onder zijn blonde haren straalde veel vriendelijkheid uit. Hij had een goede opleiding genoten en was zeer hoffelijk tegenover zijn medemens.

De wandeling in het park deed hem goed. Hij vond het leuk iedereen die hij tegenkwam met een glimlach te groeten. Meestal kreeg hij een groet terug. Hij dacht, dat de mensen heus wel aardig zijn wanneer ze ook vriendelijk behandeld worden. Na een uur gewandeld te hebben nam hij plaats op een bank. Hij genoot van het weidse uitzicht over een meer met daarboven de krijsende meeuwen. Een jonge moeder liet haar dochter de eendjes voeren met stukjes brood. Het kindje schaterde van plezier wanneer de eendjes met volle vaart over het kabbelende water scheerden om het brood te bemachtigen.

Plotseling dacht hij weer aan Joop. Waarom heeft hij mij verlaten? We hadden het toch goed samen. Een traan biggelde over zijn wang. Heb ik hem kwaad gedaan of ging het seksueel niet goed met elkaar. Misschien kon dat het wel zijn. Hij dacht aan gisteravond toen Joop hem vertelde een einde te maken aan hun verhouding. Een reden gaf hij niet op, maar Gerrie had wel een vermoeden. Joop gilde altijd van de pijn wanneer hij anale seks met hem had, dan hadden ze vaak ruzie en moest hij het bed verlaten.

Gisteravond was Joop weg gegaan. Daarom ging hij gisteravond naar de homobar in de hoop hem daar te ontmoeten en het weer goed te maken. Hij zag Joop aan de bar zitten met een pilsje voor hem en naast hem een knappe jongeman alleen gekleed in een leren broek. Zijn blote borst was mooi bruin en onbehaard. Gerrie hield ze een tijdje in de gaten en zag tot zijn verbijstering, dat Joop de jongen omhelsde en zoende. Hij kon het niet langer aanzien en met tranen in zijn ogen verliet hij de bar. Hij ging naar huis en dacht, dat wordt nooit meer goed tussen ons. In bed kon hij de slaap niet vatten, zo verdrietig was hij.

De moeder en het kind liepen al een heel eind verder. Opeens zag hij in de verte een gekleurde man van ongeveer dertig jaar aan komen lopen. Toen de man dichtbij was gekomen kwam hij breed lachend op Gerrie af. Wat een mooie man, dacht hij. Schitterend dat mooie gebit van hem. Een knappe neger, slank van postuur en kaalhoofdig, dat glansde in de zon.
Mag ik eigenlijk wel ''neger'' zeggen, dacht Gerrie. Bij sommigen in Nederland geeft dat woord toch negatieve associaties. Hij had ook ergens gelezen, dat een stichting in Suriname had geëist, dat het woord ''neger'' uit het woordenboek geschrapt moest worden.

De gekleurde man ging naast Gerrie zitten. Ze begroetten elkaar vriendelijk. Ze begonnen een gesprek over het weer en de politieke toestand in Nederland. Op een gegeven moment zei Gerrie:
''Ik zag op de televisie een film, waarin een overval plaatsvond in een sigarenwinkel door een kleurling. Die zou geroepen hebben:
''Kom op met je geld, bleekscheet.''
''Is dat niet discriminerend tegenover de blanken, mijnheer?''
De kleurling moest hardop lachen en zei:
''Jullie blanken zeggen moorkop of neger en negers hebben een grote penis. Ik heb ook meegemaakt, dat het blanke publiek in een voetbalstadion oerwoud geluiden liet horen wanneer een zwarte speler de bal in bezit had. Dat is ook discriminerend, mijnheer.

Persoonlijk vind ik het woord neger niet erg als een blanke dat gebruikt, maar u moet wel bedenken, dat dit woord is bedacht door blanke slavenhandelaars. Ik heb liever dat ze gewoon mijn naam noemen en als die niet weten dan, mijnheer. Jullie heteroseksuelen doen hetzelfde met homo's door ze uit te maken voor flikkers en potten. Dat is ook niet goed. We moeten vriendschappelijk met elkaar omgaan, vindt u niet? En het is ook niet waar, dat gekleurde mannen allemaal een grote penis hebben'', zei hij breed lachend.

''Mag ik u wat verklappen, mijnheer'', zei Gerrie.
De kleurling keek hem verbaasd aan.
''Ik ben een homo.''
Tot verbazing van Gerrie pakte de kleurling zijn hand en kneep erin.
Gerrie vertelde zijn verhaal wat hem was overkomen.
''Hoe heet je'', vroeg de kleurling.
''Ik heet Gerrie.''
''Ik heet Rob en kom uit Suriname en ben ook een homoseksueel'', en opnieuw kneep hij in de hand van Gerrie.
Samen hadden ze nog een lang gesprek en na afloop liepen ze hand in hand verder het park in. Misschien een nieuwe partner, dat zou mooi zijn.

Schrijver: kees niesse, 14 mei 2011


Geplaatst in de categorie: verdriet

3.0 met 1 stemmen 4.740Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)