Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lawaai

''Mien werd begin van de nacht wakker van hevig lawaai en zag het voortdurend lichten, het onweerde en niet zo zuinig ook. Naast haar lag Wouter nog heerlijk te slapen. Ze schudde hem wakker.
''Wat is er, waarom maak je me wakker? Ik lag net te dromen, dat ik vijf miljoen euro had gewonnen. We zaten al in het vliegtuig naar de Bahama's. Wat is dat voor lawaai buiten.
''Man, het onweert verschrikkelijk, laten we ons aankleden. Ik ben zo bang, straks wordt ons huis geraakt en staat de boel in brand.''
'' Ik ga er wel even uit om de stekkers uit de stopcontacten te halen. Je weet maar nooit'',zei hij.

Toen hij in de huiskamer het licht aan deed ging de huisbel. Hij schrok en keek eerst door een kier van het gordijn naar buiten en zag zijn buurvrouw voor de deur staan. Die is zeker hartstikke bang, dacht hij. Hij opende de buitendeur. Daar stond ze, zijn mooie jonge buurvrouw, waar hij gek op was.
''Wat is er meid, ben je bang voor onweer? Kom maar gauw binnen.''
''Ach Wouter, dit is niet normaal, mag ik tussen jullie in slapen?''

Hij keek al verheugd, maar Mien, die zich al had aangekleed, stond op de trap en riep:
''Geen sprake van ouwe, zal je wel willen hé, daar komt niks van in. Zet jij maar een bakkie koffie. Ik ga wel met haar in de kamer zitten totdat de bui over is.''
De twee dames zaten naast elkaar op de bank te rillen van angst.
''Zo'n zware onweer heb ik nog nooit meegemaakt, buurvrouw.''
Het lawaai van het onweer was oorverdovend en zonder pauzes, ook de hemel was voortdurend verlicht van de bliksems en de regen kwam met bakken naar beneden.

Daar kwam hij binnen met de koffie en drie beschuitjes met hagelslag.
''Zo dames, drink maar lekker op, daar word je rustig van.''
''Daar heb ik net trek in, buurman, je bent een schat. Komt dat verschrikkelijke weer nou door de klimaatsverandering, want zoiets heb ik nog nooit meegemaakt?''
''Nou, ik heb wel ergens gelezen, dat ons klimaat in Nederland gaat lijken op het klimaat in Zuid Frankrijk, dus warmer en dat daardoor ook het onweer zwaarder zal worden.

Er zijn hier ook al dieren gesignaleerd, die normaal hier niet voorkomen.''
Weer doken de vrouwen ineen van de harde donderslagen.
''Daar hoef je niet bang voor te zijn. De bliksem is wel gevaarlijk. Door de hitte van de bliksem zet de lucht behoorlijk uit en botst daarna weer tegen elkaar en dat veroorzaakt die donder. Plotseling ging het licht in de kamer even uit, maar meteen weer aan. Het onweer was nu vlak boven het dorp en het regenwater dreigde de gang binnen te stromen.

''Ik leg wel een paar zandzakken voor de deur'', zei hij. Gelukkig viel het mee, omdat de regen ophield. Er kwam maar geen einde aan het onweer. Het voordeel van het onweer was, dat de dames, die elkaar niet zo mochten, nu elkaar aanraakten. Ze waren allebei vreselijk bang. Mien was in het gewone doen niet zo gesteld op haar buurvrouw, omdat ze naar haar mening teveel aandacht had voor haar man en ze zelfs een hele tijd geleden had aangetroffen in een innige omhelzing.

''Wouter was weer binnengekomen en zei, dat het ergste wel voorbij was, maar opeens weer een hevige knal, dat je zelfs de bliksem hoorde knetteren.
''Dat is heel dichtbij'', zei hij.
Carla schrok zich een ongeluk en zei bijna huilend:
''Mag ik tussen jullie in leggen, ik durf niet meer naar huis.''
''Dat kan niet, je mag hier wel op de bank blijven slapen, maar niet tussen ons in'', zei Mien.
Hij had natuurlijk weer een vraag aan de dames.

'' Weet je wat nog meer lawaai heeft gemaakt dan dit onweer? Dat heb ik toevallig gelezen en dat was de uitbarsting van de Krakatau, een vulkaan op een Indonesisch eiland. Dat was harder dan een ontploffing van een atoombom. Het geluid was zelfs 3000 km verderop te horen in Australië. De ontploffingen duurden 36 uur achtereen en deden het halve eiland in de lucht vliegen. Het geluid cirkelde zelfs zeven maal om de aarde voordat het ophield en verduisterde de aarde in een omtrek van 150 kilometer en veroorzaakte een enorme vloedgolf met dertig meter hoge golven, waardoor honderden dorpen door het water werden verzwolgen. Dus valt het hier wel mee.''
Eindelijk was het onweer over en ging het echtpaar weer naar bed en Carla durfde weer naar haar eigen huis te gaan.

Schrijver: kees niesse, 7 juni 2011


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1.5 met 4 stemmen 192Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han messie
Datum:
8 juni 2011
Email:
hmessielive.nl
Heel fascinerend, zo'n verhaal over het verschrikkelijke onweer en de buurvrouwen, die gewoonlijk oorlogsschepen zijn, maar elkaar in deze omstandigheid toch beter vinden.
Ook laat jouw verhaal zien hoe het altijd nog erger kan, dan het is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)