Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De eerste kennismaking

Toen ik negentien was deed ik na mijn werk overdag ook avonds nog een paar uur schoonmaakwerkzaamheden in een groot kantoor. Daar leerde ik een jonge vrouw kennen, die hetzelfde werk deed. Ze heette Petra. Ze zag er leuk uit en we spraken af op een zaterdagavond naar de bioscoop te gaan. Toen de film begon en dus het licht uit was, pakte ze mijn hand en kneep erin. Ik had haar nog niet aangeraakt, dat durfde je in die tijd niet zo gauw. Na de voorstelling gingen we patat eten en een cola drinken. Daarna trok ze me mee in een donkere steeg naast de patattent en zoende ze mij voor het eerst. Een warm gevoel ging door mij heen en dat resulteerde, dat ik haar ook zoende en vele malen. Na een paar weken stelde ik haar voor mijn ouders te leren kennen. Dat heb ik geweten en zij ook.

Mijn ouders begroetten Petra heel vriendelijk en mijn moeder nodigde haar uit op een zaterdag bij ons te eten. We zaten aan tafel. Ik merkte, dat Petra zich opgelaten voelde en dat kwam door mijn drie jongere broers met hun stomme opmerkingen. Mijn vader gaf er één als vast een klap voor zijn harses en dat hielp. Petra proestte van een ingehouden lach. Tijdens het eten zei mijn moeder tegen vader:
''Hé, ik krijg nog een kwartje van je.''
Hij had namelijk de gewoonte geld achter te houden voor zijn tabak, want hij rookte als een ketter en aangezien hij niet veel verdiende als arbeider, gaf hij niet alles terug als hij boodschappen had gedaan. Moeder had het wel in de gaten en werd het natuurlijk bonje, want vader zei glashard, dat alles duurder was geworden.

Dat gebeurde nou weer aan tafel, terwijl Petra was uitgenodigd. Zo erg, dat moeder een bord vol met spinazie naar mijn vader gooide, rakelings naast het hoofd van het arme meisje. Die schrok zich natuurlijk een ongeluk en liep van de tafel af. Wat was ik kwaad op mijn ouders, maar mijn moeder liep naar haar toe en omhelsde dat arme kind. Dat had niet mogen gebeuren, zei ze nog. Het eten werd daarna voortgezet en Petra kreeg een extra stukje vlees en meer pudding als mijn broers. Die keken al verontwaardigd, maar bleven gelukkig kalm, want vader keek met een woeste blik naar hun. Toen we de schade van het bord spinazie opnamen zagen we dat een gedeelte van het groene spul tegen het behang was gekwakt. Met schoon water kwam het grootste gedeelte eraf, maar door het verplaatsen van een schilderij was het niet meer zichtbaar.

Schrijver: kees niesse, 10 juni 2011


Geplaatst in de categorie: ouders

4.0 met 1 stemmen 860Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juni 2011
Vertel, heb je Petra daarna nog mogen kussen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)