Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een vreemde Dame

Ergens in een klein stadje, in een huisje op de hoek van de straat, woont een wat vreemde dame. In eerste instantie valt het helemaal niet op totdat je wat dichter bij komt en alles beter bekijkt.
Het huisje heeft een kleine voor- en achtertuin. Wat meteen opvalt is het getjilp van misschien wel honderden vogeltjes en natuurlijk het grote aantal bomen die hier staan. Haast een bos in het klein.

Ik probeerde door de struiken heen te gluren om te kijken waar dat geluid van al die vogels vandaan kwam. Toen kwam er tot mijn verbazing, uit een klein gaatje, ineens een lapjeskat te voorschijn. De vogels waren ineens even stil maar gingen toen gewoon weer vrolijk verder. Vreemd de vogels hadden blijkbaar geen probleem met de poes. En ineens kwam er een vrouw door de deur. Met in haar ene hand een spade en in haar andere hand een heel zielig plantje.

De vrouw zag mij staan en keek mij aan. Ineens praatte zij tegen mij en zei: ”Ik vind dat alles het recht heeft om te leven en als ik dan iets vind, wat er door een ander is uitgeschoffeld, onder de noemer van onkruid, probeer ik het toch nog te laten leven.”
Ik was een beetje verrast door hetgeen wat ze zei. En dacht bij mij zelf: zo kan je het ook zien..
Ondertussen begon de vrouw met de spade en haar blote handen in de grond te wroeten en babbelde door.
Het was allang niet meer tegen mij, maar meer tegen een pier of iets anders wat ze tegen kwam in de grond. Ineens zei ze: ”ik geloof in het gezegde: Alle energie die je ergens instopt krijg je ook weer terug.”
Naar haar overvolle tuin kijkend kon ik niets anders doen dan dit te beamen.

Heb eerbied voor al het kleine, kwam er nog uit haar mond. Toen wandelde ze al babbelend tegen de lapjeskat weg. De poes achter haar aan terwijl deze met allerlei poezengeluidjes antwoordde. Ik keek haar achterna en dacht bij mijzelf: dat is nog eens een vreemde Dame!

Schrijver: E van Dam, 11 juni 2011


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.4 met 7 stemmen 814Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
12 juni 2011
Graag gelezen, Eva.
"Alle energie die je ergens instopt krijg je ook weer terug.” Zo is het.
Wees goed voor anderen maar ook voor jezelf.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)