Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Liefde op het eerste gezicht

Wendy, een knappe jongedame wandelde over de boulevard van Zandvoort. Ze zag er sportief gekleed uit, een mini spijkerrok en een lichte bloes. Haar lange blonde haren wapperden in de wind en streelden haar wangen. Heerlijk weer was het nog in oktober, maar veel badgasten waren er niet meer. Bijna elke man keek achterom om haar na te staren. Ze nam plaats op een druk bezet terras en bestelde een sherry. Een slanke man van middelbare leeftijd trok haar aandacht, een echte heer met dat spierwitte overhemd en het zwarte vlinderdasje. Wendy kreeg een kleur toen ze zag, dat hij haar met een brede glimlach aankeek. Ze nam een besluit, ze nodigde hem uit plaats te nemen aan haar tafeltje.

Hij maakte daar dankbaar gebruik van en ging tegenover haar zitten.
''Dag mevrouw, heel aardig van u.''
Zij slaakte een diepe zucht, dat ze zomaar had gedurfd een vreemde man uit te nodigen plaats te nemen aan haar tafeltje.
Ze vond hem knap met zijn grote zwarte snor en al grijs achterover gekamd haar. Misschien is het wel een bankdirecteur, dacht ze.
''Mag ik mij aan u voorstellen, mevrouw? Bartels is mijn naam.''
Op haar beurt stond ze van haar stoel op en reikte haar rechterhand naar hem toe, die hij zachtjes pakte. Ze stelde zich voor met haar voornaam Wendy.
''Mooie naam, mevrouw'', zei hij..

''Mag ik u een drankje aanbieden, mevrouw?''
''Wat aardig van u mijnheer, graag een sherry dan.''
Met en arm omhoog ontbood hij een ober op het terras en bestelde een sherry en een cognac.
''Komt voor de bakker, mijnheer'', zei de slungelige ober.
''Die heeft ook geen manieren geleerd, mevrouw. Komt voor de bakker zeg je toch niet. De beschaving in dit land gaat zienderogen achteruit''.

Hij pakte zijn glas, draaide het een paar keer rond en snoof de aroma.
''Op uw gezondheid mevrouw of mag ik Wendy zeggen'', en hij tikte zijn glas aan haar glas. Ze vond die man zo aantrekkelijk, een echte heer en heel vriendelijk. Ze kreeg zowaar een gevoel van vlinders in haar buik. Met een amusante blik in haar ogen vroeg ze plotseling:
''Hoe heet u van uw voornaam, mijnheer Bartels?''
'' Koen is mijn voornaam en mijn beroep is handelsreiziger.''

''Dat lijkt mij interessant'', zei ze.
''Valt tegen hoor, en het is erg vermoeiend met al die files tegenwoordig. Gelukkig heb ik nu een Tom Tom in mijn auto en ben ik sneller op de plaats van bestemming. Een pracht uitvinding. Vroeger moest ik altijd een landkaart raadplegen en dan reed je wel eens verkeerd.''
Wendy durfde niet te vragen of hij getrouwd was, maar ze had geen trouwring om zijn vinger gezien, maar hij kwam er zelf al mee en zei:
''Ik ben getrouwd geweest en heb twee zoons, de jongste is cadet bij de marine en de oudste militair, in de rang van luitenant bij de commando's, ik ben trots op ze.

Een paar maanden geleden ben ik officieel gescheiden van mijn vrouw, omdat ze het met mijn collega hield als ik weg was. Ze deed helemaal niet moeilijk toen ik van haar wilde scheiden. Ze vond het zelfs prima.''
''Wat vreselijk, maar je bent niet de enige, want mijn vriend ging ook vreemd en je wilt het niet geloven, maar ik betrapte hem met een man in bed.
''Het gaat mij niet aan Wendy, maar hoe reageerde hij?''

''Nou, ik merkte op feesten en partijen van mijn werkgever, dat hij alleen belangstelling had voor mannen, waarvan ik wist, dat ze homoseksueel waren. Op een keer zag ik hem met een man de tuin ingaan en ik hield ze op een afstand in de gaten. Wat ik toen zag was vreselijk, ze waren elkaar oraal aan het bevredigen. Natuurlijk was ik woedend, maar bleef rustig, want ik wilde het feest niet verstoren. Na afloop van het feest zocht hij mij op om mij naar huis te brengen in zijn auto, maar ik weigerde in te stappen en vertelde hem wat ik gezien had.

Hij gaf het toe en begreep mijn woede, maar hij zei, dat hij ook van mij hield. Ik kon dat niet verdragen en gaf hem een klap op zijn wang. Hij begon te huilen en in een portiek kuste hij mij. Toen kreeg ik medelijden met hem en heb hem naar zijn auto gebracht en gezegd, dat we morgen erover zouden praten, maar ik heb hem niet meer gezien.''
Koen was erg onder de indruk van haar verhaal, maar wilde verder niks vragen. Ze keken elkaar aan en een signaal van liefde op het eerste gezicht ging over en weer. Hij pakte haar hand en kneep er zachtjes in. Ze wandelden over de boulevard en ze gaf hem een arm en hield haar hoofd tegen zijn schouder. Ze namen een hotel.

Schrijver: kees niesse, 17 juli 2011


Geplaatst in de categorie: liefde

-1.0 met 1 stemmen 244Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
17 juli 2011
Email:
hmessielive.nl
Een aangrijpend verhaal met onaangename en bijna onbegrijpelijke verrassingen. Een gelukkig slot voor Wendy en Koen. Warempel, het zou helemaal niet zo gek zijn als je over het hotel en erna nog een vervolgverhaal schreef...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)