Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ze geeft een geheim prijs (slot )

Mien vervolgt:
''Oké,jij hebt mij beloofd trouw te blijven, maar Carla die nu naast ons woont heeft ook veel aandacht voor jou, merk ik. Ik waarschuw je, begin niks met haar, want dan is het einde oefening en ga ik van je af en ga ik bij mijn zuster in Purmerend wonen. Het lijkt wel of je een gouden piemel hebt met al die wijven.''
Wouter moest hardop lachen en nam nog een borrel en zei:
''Maar wat is nou jouw geheim?''

''Zal ik je vertellen, ouwe. Toen ik vroeger naar de boerderij ging trof ik niemand aan, maar in de schuur hoorde ik geluid, net of iemand lag te kreunen. Voorzichtig liep ik naar de plek waar het geluid vandaan kwam en hoorde ik een man opeens wild schreeuwen. Ik schrok mij kapot en toen ik voorzichtig achter een schutting keek, zag ik mijn zuster spiernaakt in het hooi liggen met een naakte jongeman met lang zwart haar op haar. Ik wist niet wat ik meemaakte en liep weg. Ze hadden mij niet gezien.

Via de deel ging ik naar de woonkeuken en nam plaats op een stoel en wachtte af.
Klaaske schrok toen ze mij daar zag en stelde de jongeman voor als de nieuwe knecht Alex. Het moet dezelfde man zijn geweest, want hij had ook lang zwart haar. Ik hield mij van de domme. Op een gegeven moment ging ze koffie zetten en stuurde ze de knecht weg. We kwamen in gesprek en toen vertelde Klaaske het volgende

''Herman kon alleen het werk niet meer aan en nam een knecht in dienst .Dat was de jongeman die je net zag. Hij is heel aardig en doet goed zijn best en woont nog bij zijn ouders, hier vijftien kilometer vandaan. Dat kost veel tijd en daarom stelde Herman hem voor hier in de kost te komen. Dat vond Alex een prima idee, maar wat mij gaandeweg opviel, dat hij steeds naar mij keek, ik werd er nerveus van.

Op een ochtend toen Herman naar Assen ging om een vergadering van de boerenbond bij te wonen was ik in de keuken bezig deeg te kneden om een brood te bakken. Alex kwam schaften in de keuken en weer zag ik die blik van hem. Toen hij opstond kwam hij naar me toe en begon mij te zoenen en ik zoende terug, het ging vanzelf. Hij nam me mee naar de schuur en legde mij in het hooi en kleedde mij uit, nou dat was zo gebeurd, want het was erg warm weer.We hadden seks en ik werd verliefd op hem. Dat vertelde Klaaske vijftig jaar geleden, ouwe, maar ze vertelde nog meer en daar heb ik nooit met iemand over gesproken, maar nu vertel ik het jou:

In die tijd stond een bericht in de krant, dat een boer drie weken werd vermist. Ik vond het al vreemd, dat Herman er niet was, want hij moest van zijn vader de knecht Alex niet alleen bij zijn vrouw laten, want die stond bekend als een vrouwenversierder.
Toen ik het bericht van de vermissing aan mijn zuster voorlas begon ze ineens vreselijk te huilen. Ik schrok van haar reactie en na een indringend gesprek eiste ik van haar een verklaring.

Toen ze enigszins gekalmeerd was zei ze, dat Herman uit de weg moest worden geruimd. Alex kwam met dat idee en zij stemde toe, want ze gaf niets meer om haar man, omdat ze stapelverliefd op de knecht was geworden. Het plan werd op een regenachtige dag uitgevoerd. Herman was op zolder bezig een lekkage van het dak te verhelpen toen de knecht ook naar de zolder kwam en zijn baas aanbood te helpen, maar plotseling met een klaargelegd schep twee harde klappen op het hoofd van Herman gaf, die hevig bloedend ineen zakte.''

Wouter luisterde aandachtig en werd helemaal wit in zijn gezicht. Dat had hij niet verwacht.
Mien ging verder, en zei:
''Ze moesten het lijk kwijt en Klaaske vertelde, dat ze het laat in de nacht van de trap hebben gegooid en achter in een graanveld hebben begraven. De boeren in de buurt gingen Herman missen en lieten van hem een foto in de krant plaatsen. Toen begon de politie er zich mee bemoeien en verhoorde Klaaske, maar die kon zo goed toneel spelen en haar man zo miste.

Ook de knecht werd gehoord, maar een rechercheur vond bloedsporen op zijn kleding. Na een dagenlang verhoor gaf hij toe zijn baas te hebben dood geslagen met een ijzeren schep. Het lijk werd opgegraven en bij een onderzoek bleek, dat het bloed op de kleding van Alex van Herman was. Herman is later herbegraven op de begraafplaats achter het dorp. Klaaske en Alex zijn beiden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Mijn zuster is in de gevangenis overleden en hoe het met Alex is afgelopen weet ik niet. Dat was mijn geheim Wouter en ik ben blij het kwijt te zijn, maar praat er verder maar niet over.

Schrijver: kees niesse, 25 juli 2011


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 2 stemmen 103Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
26 juli 2011
Email:
hmessielive.nl
Eem griezelig verloop met een al even griezelige ontknoping. Wouter en Mien blijven elkaar eeuwig trouw, wat er ook gebeurt of wat ze ook voor elkaar houden. Mochten er meer van zulke stellen bestaan!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)