Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

VERDWAALDE BIJEN (tweede deel)

Langzaam kwamen ze weer bij, wilden naar hun slaapplaats terugkruipen. Maar daar zagen die scherpe bijenogen wat in het donker.
"Wat is dat voor een mooi, wit ding?" vroegen ze alle twee tegelijk.
"Een mooi matrasje voor ons om op te liggen," zei de ene.
"Gauw! Voordat die mannen wakker worden!" riep de andere.
De bijen sleepten hun vondst mee. Al gauw lagen ze daar prinsheerlijk op te slapen. Dat zachte ding was iets groter dan twee bijen bij elkaar. Een verrukkelijke matras voor hen samen! Daarom sliepen ze lekkerder dan ooit.
Ze droomden van bloemen, die ze in het boek gezien hadden. Ook bezochten de bijen tijdens hun slaap velden vol honinggeur, vlogen door bossen, waar bloesembomen in bloei stonden.
De lente brak aan. De landlopers verlieten de oude schuur om er nooit meer te komen. Twee stokoude bijen, die heel veel geslapen hadden, waren opeens klaarwakker. Ze wilden naar buiten vliegen. Maar die bijen bleven verbaasd zitten, want door de open deur zoemde een jonge mannetjesbij naar binnen. Hij zoende de matras van onze bekende werkbijen.
Wonderlijk! De twee werksters zagen hun vertrouwde matras langzaam opengaan... Een prachtige bijenkoningin kwam eruit!
De vier dieren vlogen tezamen naar buiten en deden zich tegoed aan drank uit speenkruid en madeliefjes. Ja, de twee werkbijen hadden onbewust een pop als matras gehad: een pop, die eens een koningin zou worden. Dat witte ding hadden de landlopers eens meegenomen uit het laatje van een bekende professor! Zojuist was die koningin gewekt door een dar uit de tuin van de baron, die een klein eindje verder woonde.
Het geluk van de werkbijen kende geen grenzen. Maar ze waren toch al heel oud. Tijdens hun genot bliezen ze vredig de laatste adem uit.
De koningin uit wetenschappelijke kringen en de dar van adellijke afkomst gingen in de oude schuur wonen. Het scheve kastje, dat de landlopers gebruikt hadden, werd volgebouwd met honingraten. Hier leefde nu een edel, maar wild bijenvolk.

Schrijver: Han Messie, 11 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: dieren

1.7 met 3 stemmen 174Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Janny Ridderbos
Datum:
12 augustus 2011
Email:
janny.ridderbosskynet.be
Eind goed, al goed. Ook dit deel las lekker vlot weg. Ik heb het met veel genoegen gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)