Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foute boel

''Schat, ik ga naar de bibliotheek hoor.''
''Maak je het niet te laat, want Loes en Wim komen vanavond kaarten? Je had die lui niet moeten uitnodigen, vooral zij met haar kapsones. Ze doet altijd voorkomen uit de hogere kringen te komen met haar achterlijke geklets.''
''Ach, dat valt wel mee Sonja, ze is best aardig. Ik ga hoor, tot straks, doei.''

Arie stapte op zijn fiets en reed naar het centrum van het dorp, waar naast het stadhuis de openbare bibliotheek is gevestigd.
Hij had veel interesse in boeken over de tweede wereldoorlog. Bij de mobilisatie van het Nederlandse leger in 1939 was hij ook opgeroepen en werd gelegerd bij de vesting Kornwerderzand, terzijde van de Afsluitdijk bij Friesland. Toen het Duitse leger op 10 mei 1940 ons land binnenviel en de Afsluitdijk over wilde gaan naar Noord-Holland werden zij door het dappere Nederlandse leger met veel vuur tegengehouden. Vrachtauto’s vol met Duitse gesneuvelden werden teruggebracht naar hun vaderland. Arie was ook één van de verdedigers en vaak moest hij nog aan de gevechtshandelingen denken en droomde er zelfs soms van.

Twee huwelijken had hij achter de rug en leefde nu samen met Sonja, een zestigjarige heetgebakerde vrouw met een venijnige tong. Dus hadden ze vaak ruzie en hoopte hij, dat ze een keer de benen nam, maar dat verdomde ze, want ze wist goed gebruik te maken van zijn centen en ze liep van winkel naar winkel om maar wat te kopen, vooral kleding.
In de leeszaal keek hij op zijn horloge en zag, dat het tijd was naar huis te gaan en een borrel te drinken. Ze zal wel weer lopen te schelden, dat ik te laat ben, dacht hij.

Buiten gekomen pakte hij zijn fiets en liep nog een stukje over de stoep toen hij zijn vroegere buurvrouw Anita op het terras van een café zag zitten. Hij vond haar er nog aantrekkelijk uitzien. Ze zou nu wel in de veertig zijn, dacht hij. Hij probeerde haar aandacht te trekken en dat lukte. Ze zag hem en stond meteen van haar stoel op en wenkte hem bij haar te komen zitten. Eigenlijk wilde hij naar huis rijden, want zijn vrouw zou het eten wel op het gas hebben staan, maar hij kon geen weerstand bieden aan de uitnodiging van Anita. Hij liep naar haar toe en een warme omhelzing en een paar zoentjes van haar was zijn lot.

Natuurlijk gaf hij haar ook een paar kusjes en ging bij haar aan het tafeltje zitten. De liefde die hij vroeger voor haar voelde kwam weer terug en was tevens de oorzaak, dat zijn eerste vrouw van hem afging.
Anita bestelde bij de kelner twee cognac en zij kriebelde in Arie zijn hand.
''Dat is lang geleden Arie, zeker bijna twintig jaar, dat ik naast je woonde en ik had een oogje op je, want van mijn vent was ik gescheiden, de hufter.
Arie is altijd ietwat verlegen geweest en voelde zich niet op zijn gemak bij zijn vroegere liefje.

''Ja Anita, dat klopt, we waren wel stout hé? Mijn eerste vrouw is van mij gescheiden en je begrijpt wel waarom, hé?''
Anita kreeg zowaar een rode kleur op haar wangen. Ja, dat wist ze nog.
''Ik weet het, jij ging vreemd met mij. Het ging een hele tijd goed, maar toen je vrouw een keer eerder thuis kwam van haar werk, ontdekte ze ons in je schuur. Ze had gezien, dat het gordijntje dicht geschoven was. Plotseling ging de deur open en trof ons samen aan in de oeroude bewegingen van de mensheid. Natuurlijk werd ze woest en pakte een hark en ging ons daarmee te lijf. Ik zie jou nog wegrennen in je blote kont'', zei ze schaterlachend.

''Ja, ze is toen van mij afgegaan en ik ben toen bij mijn broer gaan wonen en jij bent toen ook gaan verhuizen, hé?’’
''Dat moest wel, anders had ze mij vermoord. Ben je na haar weer getrouwd, Arie?’’
''Ja, toen heb ik Sonja leren kennen, ze is bijna twintig jaar jonger als ik, maar we leven samen als kat en hond. Hoe heb ik het godsnaam kunnen doen haar in huis te halen, ze wilde elke avond seks en dat kon ik op mijn leeftijd niet volbrengen. Ze vloekte me stijf als het niet lukte. Vanavond krijgen we visite van Loes en Dirk, onze overburen, ik had ze uitgenodigd voor een kaartavondje, maar Sonja kan die vrouw niet uitstaan, ze doet net of ze een of ander barones is, zo uit de hoogte doet ze. Mij mag ze wel, want als niemand het ziet, knijpt ze mij wel eens in mijn kont wanneer ik om de tafel heenloop om de glazen vol te schenken.''

‘’Bof jij even Arie, trouwens je ziet er nog goed uit, slank en grijs haar, je lijkt wel een directeur.''
Hij keek weer op zijn horloge, en zei:
''Ik moet gaan, ze zal wel weer lopen te schelden, dat ik te laat thuis kom. Voor mij hoeft het allemaal niet meer. Morgen moet ik met haar mee naar Zwolle. Ze moet weer nieuwe kleren en schoenen hebben en ik maar betalen. Zelf heeft ze geen rooie cent en AOW heeft ze nog niet. Ik moet wel toegeven, dat ze lekker kan koken, haar biefstuk is altijd heerlijk mals. Nou ik ga maar, leuk je gesproken te hebben.''

Ze moest lachen.
''Ik heb een voorstel Arie. Hier heb je mijn adres, kom een keer langs, misschien kunnen we het nog een keer overdoen, maar niet zoals in je schuur met mijn benen wijd.''
En weer kreeg ze een lachbui.
Hij lachte met haar mee en gaf haar een knuffel en nog één en nog één en stapte op zijn fiets. Thuisgekomen kreeg hij een scheldpartij naar zijn hoofd geslingerd en aangebrande aardappelen met tot snot gekookte andijvie voorgezet. Sonja heeft de visite afgezegd en is naar haar moeder gegaan.

Schrijver: kees niesse, 25 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

1.5 met 2 stemmen 180Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
25 oktober 2011
Email:
hmessielive.nl
Verrassende gebeurtenissen. Arie had na zijn mislukt huwelijk toch maar beter alleen kunen blijven dan met Sonja te gaan samenwonen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)